Filosofi

De store spørgsmål
I filosofi skal vi diskutere de største spørgsmål. Hvad er det gode liv? Hvordan skal vi handle? Hvad kan vi vide? Hvad er virkelighed, og hvad er illusion?
Og hvad er forholdet mellem vores tanker og den virkelige verden? Er der en mening med det hele? Er der en Gud?
Og hvordan bliver vi så bedst i stand til at diskutere disse store spørgsmål? Det gør vi selvfølgelig ved at høre, hvad historiens største tænkere har at sige om dem.

Vestens filosofi
Vi kommer til bevæge os på en rejse kronologisk op gennem fi­lo­so­fi­hi­sto­ri­en fra de gamle grækere Platon og Aristoteles, der lægger fundamentet for hele den vestlige filosofi.
Derefter beskæftiger vi os med de store op­lys­nings­fi­lo­sof­fer som Descartes og Kant, der grundlægger vores moderne na­tur­vi­den­ska­be­li­ge og humanistiske verdenssyn, hvor fornuften og mennesket står i centrum.
Og endelig skal vi diskutere nogle de vigtigste kritikere af op­lys­nings­tra­di­tio­nen som fx Kierkegaard, Marx og Nietzsche, der på hver deres måde viser, hvordan der er grænser for, hvad vi kan opnå gennem tænkningen.
Man behøver ikke at have beskæftiget sig med filosofi før, man skal bare være nysgerrig på emnet. Vi kommer til at gennemgå de vigtigste ideer sammen stille og roligt, og der bliver god tid til, at vi sammen kan fordybe os i tænkerne og diskutere dem.


Kort præsentation af mig:
Jeg hedder Anders Kjeldgaard Hansen, er 30 år gammel og cand.mag. i filosofi fra Aarhus Universitet. Jeg har tidligere undervist i filosofi på Rødding
Højskole. Jeg er medstifter og redaktør på det filosofiske online-tidsskrift Paradoks og er en engageret del af det danske filosofimiljø.

Anders kan kontaktes på 24840494 eller på mail andkjehan@gmail.com

Kursusdetaljer

Charlottenlund Stationsbygning, Stationspladsen 2, 2920 Charlottenlund
Mandag, 19:00 - 21:00
25 lektioner, 10 mødegange
Mandag 30. september, 2024
Hold nr.: 24269103

1.600 kr./person

14 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Anders Kjeldgaard Hansen

1.600 kr./person

Tilmeld kursus