Vandgymnastik: Motion og bevægelse i vand

Vidste du, at vandgymnastik er godt for bevægeapparatet? Det varme vand og øvelserne er med til at blødgøre de stive muskler og lindre ledsmerter. Vi bruger det varme vand og vandets modstand som redskaber til at lave forskellige øvelser. Hvad vi laver på de specifikke kurser varierer fra kursus til kursus, da du har en bred vifte af valgmuligheder hos AOF.

Vil du have pulsen op? Prøv aquafitness eller aquajogging

På vores hold i aquafitness får du pulsen op, samtidig med at vi træner led og muskler. Udover at der er fokus på musklerne, fokuserer vi også på at få pulsen op således, at vi også styrker vores kondition. Det er et godt alternativ til dig, der godt kan lide at dyrke motion, men er hindret af smerter eller skader, når du prøver at dyrke motion over vandets overflade. Efter øvelserne er udstrækning af alle muskler, du har belastet, vigtigt og træningen vil hver gang slutte med en form for udstræk.

Da træningen foregår i vandet, forventer vi også, at du er komfortabel med at have kroppen helt eller delvist under vand. En effektiv træning kombinerer flere forskellige øvelser, hvor hele kroppen kommer i brug.

Hvad laver vi til vandgymnastik?

Til vandgymnastik vil du træne:

  • Kondition
  • Styrke
  • Smidighed
  • Fleksibilitet
  • Balance

Tag til Aqua-afspænding

Afspænding er sundt for musklerne og særligt godt for dig, der lider af skader eller smerter. Mange typer af muskel- og ledsmerter kan afspændes i vandet. Gravide, lige så vel som personer med smerter i lænden, kan med fordel benytte sig af aqua-afspænding. Hér bruger vi især vejrtrækning, langsomme stræk og øvelser inspireret af yoga.

I undervisningen vil du stifte bekendtskab med en række forskellige øvelser. Eksempelvis arbejder vi på vores kurser både med at inddrage enkle yogaøvelser, der kan fungere som opvarmning, samtidig med at vi arbejder med aquahåndvægte, aquaorme og plader som redskaber.

Vandgymnastik er en aktivitet, hvor du kan holde musklerne og kroppen i gang. Du skåner desuden dig selv for den belastning, der ellers ville være ved at udføre aktiviteten over vandets overflade.

Aquajogging

Aquajogging

Det er sjovt at jogge under vand, fordi vi kombinerer løbetræning med muskel- og cirkeltræning. Aquajogging er den ideelle motionsform for dig, der lider af skader og andre skavanker, da det er en skånsom motionsform. Ydermere er motionsformen særligt populær og fordelagtig for gravide og overvægtige, da vandet reducerer din kropsvægt, og det gør træningen lettere.

Find aquajogging her

Vandgymnastik i et varmtvands­bas­sin

Vandgymnastik foregår i forskellige bassiner med forskellige dybder og temperaturer. Vandgymnastik der foregår i et varmtvands­bas­sin er særligt tilegnet dig, der lider af led og mu­skel­pro­ble­mer. Varmen fra vandet hjælper dig nemlig mod smerter på flere måder. Temperaturen giver større blod­gen­nem­strøm­ning og smertelindrer ved at påvirke dine nerver, reflekser og smer­te­o­p­fat­tel­se. Samtidig sikrer temperaturen også større smidighed og fleksibilitet i det opvarmede væv, hvilket vil være en fordel, når du træner.

Det er slet ikke et krav at, du lider af skader eller andre skavanker for at tilmelde dig et kursus, der foregår i et varmtvands­bas­sin. Vandgymnastik er for alle. Også for dig der bare gerne vil hoppe i dit badetøj og bevæge kroppen til et hyggeligt arrangement. Hos AOF lægger vi nemlig stor vægt på, at vores kurser skal være en sjov oplevelse og sætte rammerne for et stærkt fællesskab.

Vandgymnastik - find et hold nær dig

Vandgymnastik - find et hold nær dig

AOF's hold i vandgymnastik foregår i hele Danmark. Kurserne afholdes på forskellige ugedage og tidspunkter. Derfor er det let for dig at finde et kursus, der afholdes tæt på dig. Alle holdene har en erfaren underviser, der kan hjælpe dig godt i gang med at få motion i vand. Tryk på linket nedenunder, læs om de forskellige hold og tilmeld dig på siden.

Find dig et hold i vandgymnastik

Leder du efter et andet kursus?

Hos AOF har du en bred vifte af muligheder. Hvis formålet med din deltagelse er at genoptræne din krop eller blot at holde den i gang, har vi mange andre kurser til rådighed.

Her er andre eksempler på motionshold:

Klik her for at finde et hold.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling. Find din lokale afdeling her.