Lær at spille ukulele

Vil du gerne lære at spille ukulele? Og har du en drøm om få en grundlæggende forståelse for instrumentet? Med et ukulele kursus hos AOF lærer du at spille musik i et miljø, hvor der er plads til alle niveauer. Både begyndere og mere øvede.

Vil du lære at spille ukulele? Lær det hos AOF

Det kan være, du godt kan lide at skrive sange eller synge og gerne vil supplere det med at spille ukulele. Det kan også være, du gerne vil kunne spille et stren­ge­in­stru­ment eller udvikle dine evner endnu mere. Der er mange forskellige muligheder, og hos AOF bliver du undervist af dygtige undervisere, der tager udgangspunkt i dit niveau.

Ukulelen er blevet et populært instrument i løbet af de seneste år. Instrumentet har mange fordele, såsom at den er billig, lille og så er den forholdsvis let at lære at spille på sammenlignet med mange andre instrumenter. Hvis du er nybegynder inden for stren­ge­in­stru­men­ter, så er ukulelen ganske enkelt et godt sted at starte!

Find et ukulele kursus her.

Hvad er en ukulele?

En ukulele er kendt for at være en slags "lille guitar", men ukulelen er faktisk traditionelt set et Hawaiiansk stren­ge­in­stru­ment med fire strenge. Ukulelen indeholder dog stadig mange af de samme dele, som guitaren gør.

Ukulelen er en slags begynder-guitar, der gør den lettere at lære at spille på sammenlignet med en traditionel guitar. Men det betyder ikke, at de garvede musikere ikke synes, at ukulelen kan noget særligt. Det lille instrument er også blevet en stor del af mange talentshows verden over herunder det danske talentshow "Danmark har talent".

Ukulelen har en meget genkendelig lys og munter klang. En god tom­mel­finger­re­gel er, at desto større ukulelen er, desto mere lyd får du. Ukuleler fås i fem overordnede typer Sopran-, Concert-, Tenor-, Bariton- og Bas ukulele. En Sopran ukulele er den, de fleste starter med at spille på.

Ukulele undervisning hos AOF

Du vil modtage undervisning af dygtige undervisere, der tager udgangspunkt i dit niveau. På den måde har du det bedste udgangspunkt for at lære. Du vil lære at spille melodier og sange, som du godt kan lide.

Det har stor betydning for tonerne og lyden, at dit stren­ge­in­stru­ment er stemt rigtigt, når du spiller på din ukulele. Dog skal du være opmærksom på, at strengene kan give sig ret meget, når din ukulele er ny. Det betyder, at instrumentet kan gå hurtigere ud af stemning end normalt.

De fleste undervisere tilbyder lektioner med maks to deltagere per lektion, så du har de bedste forudsætninger for at lære. På de fleste hold skal du kontakte underviseren for at aftale, hvornår undervisningen kan foregå.

I lektionerne vil du få tid til at øve, og underviseren står klar til at hjælpe dig og give dig fif og tricks hele vejen igennem. 

Se hvilke muligheder for undervisning i ukulele og andre stren­ge­in­stru­men­ter, der er nær dig.

Hvad lærer du på et ukulele kursus?

  • Du lærer at spille ukulele
  • Du får kendskab til grundteorien ud fra dine forudsætninger og ønsker
  • Du lærer at sammensætte akkorder
  • Du lærer, hvordan du skal placere dine fingre på gribebrættet
  • Du lærer tonerne på ukulelen at kende
  • Du lærer at akkompagnere sange
  • Du bliver i stand til at stemme dit instrument
Lær at spille saxofon

Lær at spille saxofon

Vil du gerne være den nye Jerry Bergonzi? Eller måske bare udforske og forbedre dine musikalske evner med saxofonen? Hos AOF har vi saxofonkurser til alle niveauer, hvor du kan udvikle dine kompetencer. Du vil både lære teknikker, noder og melodier i undervisningen.

Se vores saxofonkurser

Tilbehør til din ukulele

Der er heldigvis ikke så meget tilbehør til ukuleler. Og faktisk kan du også undvære noget af tilbehøret.

Men dét, du kan få brug for, er:

  • En capo: Det er den klemme, som sættes på halsen af ukulelen, så man kan spille i andre tonearter med de samme akkorder.

  • En rem: Man behøver ikke en rem, men du kan i længden blive glad for at have en rem til din ukulele.

  • En taske: Man behøver heller ikke at have en taske, men hvis du går til undervisning eller har brugt lidt flere penge på din ukulele, så anbefales det at have en taske til ukulelen.

Vil du gerne lære at spille andre instrumenter?

Bliver du draget af musikken, og vil du gerne lære at mestre et nyt instrument? Så tilbyder AOF kurser til mange forskellige instrumenter.

AOF tilbyder et hav af musikalske kurser til enhver smag og til alle aldre. Hvis du er vild med stren­ge­in­stru­men­ter, så har vi kurser i blandt andet akustisk guitar, el-guitar og bas. Du kan se vores kurser med stren­ge­in­stru­men­ter her.

Derudover har vi en masse andre kurser og mu­si­kun­der­vis­ning, der måske kunne passe til dig. Vi har fx kurser i trommer, klaver, saxofon og meget mere. Du kan læse mere om vores instrumentelle kurser her.

Så hvis du gerne vil kunne spille guitar, klaver eller bare har en kærlighed til musik, så kan du tilmelde dig et af AOF's musikkurser.

Du kan tjekke vores musikkurser ud her.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.