Efterfødselstræning i dit nærområde

Efter en fødsel er det en god ide at man får bevæget sig, men det er samtidig vigtigt at tage hensyn til de forandringer kroppen har gennemgået. Hos AOF kan du gå på forskellige efterfødselshold, så du kan finde lige den type træning, du har brug for.

Ef­ter­fød­sel­stræ­ning: Sådan foregår det

Efter graviditet og fødsel gennemgår kroppen store forandringer, og derfor er det godt både for krop og sind at komme i gang med ef­ter­fød­sel­stræ­ning. På holdene er det ofte professionelle fy­si­o­te­ra­pe­u­ter, der underviser. De vil grundigt instruere og hjælpe med øvelserne. Der vil være fokus på de problemområder, man især kan lide af efter graviditet og fødsel. Det kan være problemer med:

  • Hyppig vandladning

  • Tung bækkenbund

  • Ustabilitet i kroppen

  • Arvæv efter kejsersnit

  • Delte mavemuskler.

Vi tager hensyn til den enkeltes tempo, behov og problematikker. Med den rigtige ef­ter­fød­sel­stræ­ning kan man afhjælpe gener, og ofte vil du også få hjemmeøvelser, så du kan fortsætte din træning derhjemme. Træningen foregår i et roligt tempo, hvor vi laver øvelser, der styrker core og forbedrer kropsholdning, men som også kan give lidt sved på panden.

Vi afhjælper også problemer med nakke, skuldre og lænd, da der kan opstå spændinger ved amning, forkerte løft og sid­destil­lin­ger. Vi har hjulpet nybagte mødre i mange år med effektiv og tryg ef­ter­fød­sel­stræ­ning, hvor der er plads til at have en lille ny baby med, samtidig med at du som mor kan genoptræne din krop.

Se vores kurser for graviditet og fødsel her.

Kom i form efter fødslen

Er du nybagt mor? Så tilbyder vi effektiv træning, der hjælper med at skabe en stærk og velfungerende krop. Ef­ter­fød­sel­stræ­ning er en god måde at hjælpe på typiske problematikker som delte mavemuskler og problemer med bækkenbunden efter graviditet og fødsel. Vi vil gerne hjælpe dig med at træne i dit eget tempo, hvor der også er plads til din baby.

AOF's ef­ter­fød­sel­stræ­ning er desuden en god måde at møde andre ligesindede på barsel, og mange har glæde af det fællesskab, der opstår for både store og små.

Du kan tilmelde dig et ef­ter­fød­sels­kur­sus her.

Tag din mødregruppe med

Det kan være svært at overskue træning midt i alt det nye med mindre søvn, lange gåture med barnevognen og mødregruppen. Derfor kan du på AOF's kurser med ef­ter­fød­sel­stræ­ning tage din mødregruppe med. En hyggelig måde at få kombineret samvær og træning. I tilmelder jer bare jeres lokale AOF ef­ter­fød­sel­stræ­nings­hold enkeltvis eller sammen, pakker skiftetasken og møder op til velkendte ansigter. Motivation og motion går hånd i hånd, og derfor vil vi gerne give jer de bedste rammer for at opbygge jeres krop igen i.

Øvelserne vil hjælpe jer med at træne både baller, ryg, bækkenbund, mave og lår. På den måde vil i kunne undgå smerter og opnå et større overskud i dagligdagen. Intensiteten er varierende fra øvelse til øvelse, og jeres underviser vil gradvist øge det fra gang til gang, så i sammen kan følge jeres udvikling. Vi har hold i mange byer i hele landet, og du kan i oversigten finde lige dét kursus, der passer til dig og din mødregruppe. Hér kan i også finde specifikke beskrivelser af underviser og træ­nings­me­to­der, så i trygt kan dukke op.

Du kan vores udvalg af graviditet og fødselskurser her.

Tilmeld dig et efterfødselstræningsforløb nær dig

Tilmeld dig et ef­ter­fød­sel­stræ­nings­for­løb nær dig

Er du klar til at tilmelde dig ét af AOF's efterfødselstræningsforløb? Så er det meget nemt. I oversigten nedenunder kan du søge på de forskellige hold nær dig, og derefter kan du tilmelde dig.

Find hold for graviditet og fødsel

Har du delte mavemuskler? På vores ef­ter­fød­sel­stræ­ning hjælper vi med at genopbygge din krop

Du er ikke alene om at have delte mavemuskler efter fødsel og graviditet, og det er helt normalt. På AOF's kurser i ef­ter­fød­sel­stræ­ning har vi mange forskellige hold, hvor erfarne undervisere vil give dig de rigtige redskaber til genoptræning af mavemusklerne.

Heldigvis kan den rigtige træning afhjælpe gener, og vi kan hjælpe dig med at styrke maven uden at belaste den på vores holdtræning rundt om i landet. Det kræver ingen relevant erfaring at deltage, og holdene er for alle nybagte mødre med en interesse i ef­ter­fød­sel­stræ­ning. Vi skaber et trygt rum, hvor der er plads til bleskift og snak med andre mødre. En uhøjtidelig træning med plads til hygge og samvær.

Symptomer på delte mavemuskler:

  • Udbulende mave
  • Rygsmerter
  • Lændesmerter
  • Inkontinens - problemer med at holde på vandet ved gang, hop eller løb.
  • Fordøjelses-og tarmbesvær

Find et hold til dig og din baby

AOF tilbyder også andre kurser end kun ef­ter­fød­sel­stræ­ning for dig og din baby. Tag hele familien med til eksempelvis babysvømning, tumlehold eller babymotorik. Med plads til leg, sjov og udvikling kan i nyde samværet hele familien og møde andre familier med børn i samme aldersgruppe. I hele landet tilbyder vi familiekurser, der både kan styrke båndet familien imellem, og hvor i kan lære noget nyt. Der plejer at være gang i den, og der er plads til grin og leg i trygge rammer.

Du kan se vores fa­mi­lie­ak­ti­vi­te­ter her.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.