Sank spiselige urter i naturen

Saml spiselige urter i naturen

 

Kom med ud og lær nogle af de hyppige spiselige urter at kende, smag på dem og hør om, hvordan de kan bruges i køkkenet.

Vi skal samle vilde urter der kan bruges i madlavningen og lære dem at kende.

Uanset om du er på helt bar bund eller ved lidt om at sanke vil du få noget ud af kurset, men det planlægges som et begynderkursus.

 

Kurset foregår over 3 tirsdage gennem foråret, og på den sidste dag skal I selv eksperimentere med urterne over bål så medbring spisegrej denne dag.

Medbring hver gang kniv/saks og en kurv at sanke i.  

 

Bemærk mødestederne er forskellige fra gang til gang.

 

Tirsdag 23. april: Ørnsøcenteret

 

Tirsdag 7. maj: Hvinningdal skov. Følg Ejdervej til den svinger og ændrer navn til Jordkærvej, til venstre her og over Banestien 

 

Tirsdag 21. maj: Høgdal, Følg Stenhulevej fra Salten Skov og kør ligeud ved P-pladsen af grusvejen

Kursusdetaljer

ØrnsøCentret, Ørnsøvej 5-7, 8600 Silkeborg
Tirsdag, 17:00 - 20:30
12 lektioner, 3 mødegange
Tirsdag 23. april, 2024
Hold nr.: 7424101002

565 kr./person

4 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Jan Kjærgaard

Jan Kjærgaard er uddannet biolog og arbejder freelance som naturvejleder.

Han har været naturvejleder i over 35 år og undervist i spiselig natur i mange år, hvor han tilpasser altid sin formidling til deltagerne.

Jan har bestået Foreningen til Svam­pe­kund­ska­bens fremmes diplomprøve i svampekendskab. Han har i adskillige år ledet svampeture og skrevet flere artikler om svampes levevis og anvendelse.

Naturen byder på masser af urter, bær og svampe fra eng, mose og skov.

Desuden har han arbejdet med undersøgelser og overvågning af andre na­tur­hi­sto­ri­ske emner, så han har et bredt kendskab til naturen og Søhøjlandets skove hvor turene foregår.

565 kr./person

Tilmeld kursus