Brændevinsurter
”Bevar naturen – sæt en blomst i sprit”
Brændevin med smag af naturen er en sjov og velsmagende hobby.
Det er forbavsende mange smagskvaliteter der kan hentes i naturen.
Vi går en tur hvor der er mulighed for at træffe nogle af de planter der egner sig dertil, og smager på dem.
Derpå skal vi tale lidt om hvordan man i praksis laver egne kryddersnapse. Hvilken slags spiritus er egnet, lagringstid og holdbarhed.
At lave kryddersnapse er en spændende og anderledes måde at møde naturen på.
Hvis du ønsker at samle urter i dag så medbring poser mv.
Medbring desuden madpakke, drikke og et snapsebæger.
Turen er handicapegnet
Kursusdetaljer
225 kr./person
Underviser
Jan Kjærgaard
Jan Kjærgaard er uddannet biolog og arbejder freelance som naturvejleder.
Han har været naturvejleder i over 35 år og undervist i spiselig natur i mange år, hvor han tilpasser altid sin formidling til deltagerne.
Jan har bestået Foreningen til Svampekundskabens fremmes diplomprøve i svampekendskab. Han har i adskillige år ledet svampeture og skrevet flere artikler om svampes levevis og anvendelse.
Naturen byder på masser af urter, bær og svampe fra eng, mose og skov.
Desuden har han arbejdet med undersøgelser og overvågning af andre naturhistoriske emner, så han har et bredt kendskab til naturen og Søhøjlandets skove hvor turene foregår.
225 kr./person
Tilmeld kursus