Venteliste

Jeg kigger på fugle

Jeg kigger på fugle
At kigge på fugle er mere end blot at vide hvilke fugle man ser, der er også et socialt aspekt og en del af en naturoplevelse med både planter, insekter og gode steder til at opleve naturen. Vi kommer til at gennemgå efterårets almindelige trækfugle efterhånden, som de ankommer til Danmark nordfra fra deres ynglesteder.  Vi kigger på deres kendetegn og egenskaber. så vi kan identificere dem når, vi skal ud og se på nogle af de gode fuglesteder vi har på Sjælland.
Du vil lære hvad der aktuelt sker på fuglefronten og at registrere dine fund i en online database. Der bliver også tid til at dele sine fugle- og na­tu­ro­p­le­vel­ser med hinanden.
Tag en kikkert med til turene. Niveauet er for begyndere, men øvede er meget velkomne og må gerne bidrage med erfaring og viden.
Ud over aftenkurset tager vi på fire feltture til træklo­ka­li­te­ter, for at øve feltkendskab.
Der bliver også tid til at grave lidt dybere i den digitale fuglekigger verden, hvor vi gennemgår hvordan man kan registrere, undersøge og blive opmærksom på fugle på internettet. Du vil lære hvor du kan finde fuglene og følge med i hvad der aktuelt sker på fuglefronten. Hvis man ønsker det, at kan man registrere sine fund i en online database. Der bliver også tid til at dele sine fugle- og na­tu­ro­p­le­vel­ser med hinanden, og til at snakke om de fugle man har set i sin have, og der hvor man har været.
Det vil være praktisk hvis man har en kikkert til turene og ellers har en interesse og nysgerrighed omkring fugle. Det en god ballast at komme med. Niveauet er for begyndere, men øvede er meget velkomne, og må gerne bidrage med erfaring og viden.
Ud over aftenkurset tager vi på fire feltture til træklo­ka­li­te­ter, for at øve feltkendskab.
Af­te­nun­der­vis­ning: 6x2 lektioner på følgende datoer 4.9 – 11.9 – 18.9 – 25.9 – 2.10 - 9.10 (19:00-20:50).
Ture: 4x4 lektioner 15.9 - 22.9 - 29.9 og 6.10. Tidspunkt og lokalitet aftales.
v/underviser Jan Wolfgang Badura

 
 

Kursusdetaljer

Solrød Bibliotek og Kulturhus, Solrød Center 4, 2680 Solrød Strand
Onsdag, 19:00 - 20:40
Søndag, 10:00 - 13:30
28 lektioner, 10 mødegange
Onsdag 4. september, 2024
Hold nr.: 7824202117

1.315 kr./person

0 ledige pladserTilmeld venteliste

Underviser

Jan Badura

1.315 kr./person

Tilmeld venteliste