Foredrag om systemstress v/ Karin Nissen

Mange borgere og deres pårørende udvikler be­last­nings­re­ak­tio­ner som følge af langvarig, kompleks og konfliktfyldt sagsbehandling. De udvikler symptomer på systemstress. Det kaldes systemstress, fordi det er i mødet med systemet, at symptomerne opstår.
 
Systemstress kan komme til udtryk på mange måder. Hjertebanken, svedige håndflader, kvalme forud, under og efter møder med kommunen. Søvnløshed, ændrede spisevaner og selv­me­di­ci­ne­ring. Angst for at åbne e-boks, når der er brev fra kommunen. For blot at nævne nogle få.
 
Jeg har udviklet en tilgang til at arbejde med systemstress, som jeg anvender i mit arbejde som privat socialrådgiver. I tilgangen arbejder de berørte borgere og deres pårørende sammen med mig i en vekselvirkning mellem viden om systemets krav til dem, deres reaktioner på disse krav, samt de indre og ydre ressourcer, der er til rådighed for dem i sags­be­hand­lin­gen.
 
Denne tilgang danner grundlag for et foredrag om systemstress, hvor jeg introducerer begrebet systemstress, afdækker grunde til at systemstress opstår, og giver redskaber til håndtering af systemstress. Foredraget slutter med 5 gode råd til dem, der har en sag, der bliver behandlet i kommunen. Herefter faciliterer jeg fælles refleksioner og udveksling af erfaringer.


Kursusdetaljer

Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup
Torsdag, 19:00 - 21:00
1 lektioner, 1 mødegang
Torsdag 21. november, 2024
Hold nr.: 24213123

185 kr./person

100 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Karin Nissen

185 kr./person

Tilmeld kursus