Graviditet og fødsel

Graviditet og fødsel

Kom med til gravidyoga, efterfødselsyoga, vandgymnastik og mange andre hold til dig, som er gravid eller nybagt mor. Se mere her.

Område

Underkategorier

Online

Kursusdage

Afdelinger

Gravidtræning: Find et hold hér

Hos AOF tilbyder vi gravidtræning til alle, der har lyst til at bevæge kroppen i deres graviditet på en skånsom måde. At være gravid belaster led og muskler i hele kroppen hos mange gravide, især omkring lænden. Kroppen er på overarbejde, og det er derfor vigtigt at aflaste og forebygge smerter ved at dyrke regelmæssig motion. Samtidig er det også vigtigt at styrke kroppen løbende. Det er sundt for hele kroppen at træne nænsomt under graviditeten, og vi har mange forskellige hold i hele Danmark. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen gravide at være fysisk aktive 30 minutter om dagen.

Hvorfor er gravidtræning godt?

 At lave gravidtræning kan være godt for eksempelvis:

 • At forebygge smerter under og efter graviditet
 • At aflaste og styrke led og muskler med moderat intensitet til at klare graviditet og fødsel
 • At forbedre den psykiske velvære og dit humør
 • Mindsker rygsmerter
 • Bedre nattesøvn
 • Mindsker bækkensmerter

Har du bækkenløsning eller bækkenproblemer? Så kan du godt træne alligevel, uanset om du er vant til at træne eller ej. Vores undervisere har stor erfaring og viden indenfor træning som gravid. Du oplyser bare dine gener til din underviser, og så vil der blive tilrettelagt øvelser, der passer til dér, hvor du er i din graviditet. Vi tager hensyn til dig, og underviseren er ofte en uddannet fysioterapeut.

Find gravidtræning nær dig.

Vælg mellem forskellige træningsformer hos AOF

Træningen foregår ved grundig instruktion. Øvelserne består eksempelvis af styrketræning, der kan hjælpe mange udsatte steder på kroppen. Til sidst vil man som regel fortsætte med en let udstrækning. Vi har mange forskellige hold, der eksempelvis kan have fokus på kredsløbstræning eller yoga. Gravide oplever, i takt med at maven vokser, at de kan opnå sundhedsmæssige fordele i hele graviditet ved at være fysisk aktive.

 

 

Prøv gravidtræning hos AOF

Træning som er godt for bækkenbunden hos AOF

 

Kroppens tyngdepunkt ændrer sig igennem hele graviditeten, og det kan give øget lændesvaj og belaste dit bækken. Alle gravide kan derfor gennem hele forløbet afhjælpe gener. Fysisk aktivitet er også godt til at forebygge forhøjet blodtryk.

Vi har eksempelvis disse hold:

 • Yoga – pilates for gravide.
 • Træning i vand for gravide.
 • Gravid i form.
 • Fødselsforberedelse/ Træning for gravide.

Hvad kan du forvente af en gravidtræning?

Til gravidtræning er det vigtigt at komme i behageligt tøj, du kan bevæge dig frit i. Hér kan din træning gradbøjes, så du kan være med uanset styrke og kondition. Der er til gravidtræning plads til sved på panden og et grin på læben. Det kan være en udfordring at bevæge den gravide krop, men heldigvis foregår træningen i et trygt fællesskab med andre gravide.

Vi sørger for tid og pauser til at snakke om forandringerne i kroppen undervejs. Det plejer at være både sjovt og underholdende at motionere i graviditeten.

Træningen tager som oftest mellem 1 til 1,5 time. Vi arbejder hele kroppen igennem med kredsløbsøvelser og stræk. Vi træner både ryg, baller og mavemuskler. Vi træner også bækkenbund og udstræk af musklerne omkring for at forberede kroppen bedst muligt til fødslen og tiden efter. Kroppen oplever en vild forandring fra første trimester og helt op til fødslen. Uanset om du er vant til at dyrke motion eller ej, så kan styrketræning af de store muskelgrupper hjælpe de fleste kvinder i graviditeten.

På nogle af vores hold lærer du også om hvilestillinger og vejrtrækning, som du kan få glæde af både før og efter fødslen.

Find et hold for dig og din kommende baby

Er du nysgerrig på at starte til træning som gravid? Så har vi hold i hele landet. Udover hold til dig, der er gravid, så har vi også efterfødselstræning og babyhold. Som nybagt mor kan man lide af rectus diastase, også kaldet delte mavemuskler. Det kan afhjælpes med specialiseret motion på et af vores efterfødselshold. Der er også babyhold, hvor du kan lære om babymotorik og hygge dig med din baby i fællesskab med andre på barsel.

Find familieaktiviteter hér.

 

Kurser for forælder og barn hos AOF

AOF tilbyder hold i babyrytmik

 

Hér er et udpluk af andre aktiviteter for dig og din baby:

 • Krybe/kravlehold
 • Babymotorik
 • Familieyoga
 • Pilates efter fødslen
 • Efterfødselstræning
 • Slyngeworkshop
 • Babydans

Find et hold nær dig

Du kan finde det rigtige gravidtræningshold for dig, om det så er træning i vand, pilates eller styrketræning, du er interesseret i. De fleste gravide kan få glæde af at få pulsen op og få trænet hele kroppen. Det styrker kroppen og kan hjælpe med at skabe en god graviditet, der mindsker risikoen for gener og smerter. Vi har hold i hele Danmark, og du kan kigge i oversigten over de forskellige hold og finde de rigtige tidspunkter til din træning.

Find oversigt over andre relevante kurser, blandt andet:

 

 

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling hér.