Callanetics hos AOF

Er du nysgerrig på hvad Callanetics er? Hos AOF har du mulighed for at udforske Callanetics træningsformen, hvor styrke og smidighed i høj grad er nøgleord. Du får styrket dine muskler på et dybere plan, og du øger din krops smidighed.

Brug kroppen i et roligt tempo på en kreativ måde med Callanetics

Callanetics bruger øvelser med inspiration fra eksempelvis dans. Man kan vælge at gøre det hårdere eller nemmere for sig selv i hver øvelse, uanset niveau. Opstramning er især noget, der arbejdes kreativt med i Callanetics. Det kan bruges til genoptræning, hvis man midlertidigt eller permanent har en skrøbelig fysik. Det er også godt ved graviditet, da træningen er mild og rolig. Teknikken fra Callanetics kan afhjælpe både fysiske og psykiske problematikker. Callanetics bruger især rygtræning til at opnå øget muskulatur. En træning varer typisk en time.

Hos AOF er fællesskabet desuden en stor del af at gå til Callanetics. Der er plads til at have det sjovt med træningen. Øvelserne bruges sammen med vejrtrækningen til at opnå større styrke og roligt udstræk. De rolige bevægelser og mange gentagelser gør, at træningen egner sig til alle, der gerne vil have maven, ryggen, ballerne og bækken strammet op.

Hvad er Callanetics?

Callanetics er en gymnastikform, der blev udviklet i 1980-erne af amerikaneren Callan Pinckney. Træningen er inspireret af metoder fra yoga, moderne dans, ballet, tai chi og mavedans. Til Callanetics træner man kroppens dybere muskler i et roligt tempo. Den type træning er for alle, da den er blid ved eksempelvis ledbånd. I Callanetics trænes de dybere muskler ved små og præcise bevægelser. Det forbedrer ens kropsholdning og er godt for forbrændingen.

Det er altså en særlig gymnastikform udviklet til at styrke musklerne og smidigheden. Der er ingen pludselige ryk eller voldsomme bevægelser, der kan skade kroppen i Callanetics. Opvarmningen er uden hop, derefter trænes hele kroppen og til sidst sluttes der af med stræk og afspænding. Callanetics er kendt for at give fornyet energi og livsglæde, da den hjælper på smerter og spændinger, samt symptomer på stress. Callanetics er godt for både sind og krop.

Der er mulighed for både at gå på nybegynder hold eller som øvet til Callanetics. Hensynstagende er for dig med skader, skavanker eller en høj alder, der gerne vil dyrke gymnastik i et roligere tempo.

Callanetics er godt for både krop og sind

Sund­heds­sty­rel­sen anbefaler voksne at bevæge sig mindst en halv time om dagen med høj til moderat intensitet. Det er godt for krop og det mentale velvære at lave fysisk aktivitet. Udover det kan det forebygge hjer­te­kar­syg­dom­me, forhøjet blodtryk, knogleskørhed og flere kræftformer. Så bevægelse er godt for alle mennesker uanset alder og ak­ti­vi­tets­ni­veau. Især Callanetics er en blid træningsform til dig med skavanker, der har lyst til et roligt format at træne i.

Fordele ved at træne Callanetics:

  • Øget fleksibilitet
  • Øget mobilitet
  • Forbedret kropsholdning
  • Hjælper på stress
  • Opstramning af muskulaturen
  • Øget velvære
Find det rette kursus for dig og din træningspartner

Find det rette kursus for dig og din træ­nings­part­ner

Hos AOF har vi forskellige slags træningskurser til dig, der vil forbedre din fysik. Vi har eksempelvis Yoga, Pilates eller dans. Oplev mange spændende måder at bevæge din krop på, der kan få pulsen op eller strække din krop ud. Der er hold i hele landet, og du kan finde hold både for nybegyndere og øvede.

Find hold her

Hos AOF kan du finde et træningshold nær dig

Vil du gerne træne din krop? Så har vi et kursus til dig. Du kan læse de forskellige hold­be­skri­vel­ser på vores hjemmeside i oversigten over holdene. Når du har fundet den rigtige undervisning, så kan tilmelding foregå direkte på kursussiden.

Du kan for eksempel læse mere om eller tilmelde dig:

Se oversigt over træningshold her.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling. Find din lokale afdeling her.