Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 120 kr/person
  • Nedsat betaling, Næstved 105 kr/person

Kursusdage

  • 13-10-2021
    Onsdag
    15:00 - 17:00

Beskrivelse

Om anejagt i Sverige - og de døde svenskere

Specielt i Østdanmark har ganske mange søgt over Sundet for at finde arbejde i København og omegn, så der er god grund til at se efter om der skulle være en svensker i din slægt et eller andet sted i de seneste 300 år.
Denne gang præsenteres de almindeligste kilder, håndbøger og hjemmesider, og der gives et par eksempler på svenskere, der blev gift og bosatte sig i København.
Endelig gives en introduktion til den fantastiske database "Sveriges Dödbok 7, 1860-2017" - der rummer omkring 13 mill. poster om afdøde i Sverige!
Vi prøver, hvordan den fungerer, og du får selv lejlighed til at søge efter "en død svensker".

Kulturhistoriker, MVU & cand.mag. Tommy P. Christensen (f. 1955) er forfatter til bogen "Styr på rødderne? Introduktion til slægtsforskning" (2018 & 2019), der benyttes som lærebog i folkeoplysningen, ligesom han er anmelderredaktør på Personalhistorisk Tidsskrift.

Underviseren er lærebogens forfatter, cand.mag. MVU, Tommy P. Christensen (f. 1955), kulturhistoriker, fhv. mus.insp. og arkivar. Han har siden 1980'erne undervist i slægtsforskning for begyndere, i computer-genealogi og i webbaseret slægtsforskning. Han er æresmedlem af DIS-Danmark (nu Danske Slægtsforskere) og Amager Slægtshistoriske Forening (ASF) samt anmelderredaktør på Personalhistorisk Tidsskrift, der udgives af Samfundet for dansk genealogi og Personalhistorie.

Bemærk

211-541  212-541

Lignende kurser