Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 815 kr/person
 • Arbejdsledig, Tårnby 493 kr/person
 • Efterløn, Tårnby 493 kr/person
 • Pensionist, Tårnby 493 kr/person

Kursusdage

 • 25-02-2023
  Lørdag
  10:00 - 16:15
 • 26-02-2023
  Søndag
  10:00 - 16:15

Beskrivelse

- Slægtsforskning fra A til Å

Hvor kommer du fra? Få svar på dette og mange andre spørgsmål om slægtsforskning når forfatter og slægtsforsker, cand.mag. Tommy P. Christensen giver en introduktion til den grundlæggende systematik, og til hvordan du får skabt din egen anetavle.
Vi tager os tid til at gennemgå den proces, der kan bringe hoved og hale i dine slægtsdata og give dig styr på dine egne rødder (anerne).
Vi ser nærmere på den indledende materialeindsamling (hvad og fra hvem?), inden vi tager fat på de mange oplysninger om din slægt, på biblioteker og i arkiver, samt på museer.
Du får lidt øvelse i de "krøllede bogstaver" og mulighed for at lære lidt om de tilgængelige databaser og arkiver. Vi ser på gamle fotografier og lærer at tolke de mange informationer, man finder undervejs.
Du behøver ikke at have en bærbar pc for at deltage, men har du en bærbar, anbefaler vi, at du medbringer den, og der er selvfølgelig gratis WiFi. Vi ser på et passende slægtsforskningsprogram, og der udleveres en lærebog på kurset, "Styr på rødderne?", som er inkluderet i kursusprisen.


Underviser på kurset er lærebogens forfatter cand.mag. MVU, Tommy P. Christensen (f. 1955). Kulturhistoriker, fhv. museumsinspektør. og arkivar. Han har siden 1980'erne undervist i slægtsforskning for begyndere, computergenealogi og webbaseret slægtsforskning. Han er æresmedlem af DIS-Danmark og Amager Slægtshistoriske Forening (ASF) og var i en årrække dels redaktør på Personalhistorisk Tidsskrift og dels formand for Samfundet for dansk genealogi og Personalhistorie.


Lignende kurser