Personlig udvikling med AOF

Har du lyst til at udvikle dig selv?Så kan du tage på selvudviklingskursus hos AOF. Selvudvikling handler om at mindske stress og finde indre ro. Du kan blive klogere på dine egne tanker og få inspirerende og udfordrende øvelser til at få indsigt i dine egne følelser og relationer for at få større selvindsigt.

Hvad er et sel­v­ud­vik­lings­kur­sus?

Livet er fyldt med glæder, men der er samtidig flere, der møder udfordringer i hverdagen. Det kan være livskriser som skilsmisse, dødsfald, usikkerhed, angst eller stress. Derfor kan det være godt at kigge lidt indad, så man kan styre, hvordan man håndterer, at livet slår knuder.

På sel­v­ud­vik­lings­kur­ser kan man via forskellige metoder og tilgange lære eksempelvis meditation eller mindfulness i praksis, så man kan implementere det i sin hverdag og blive bedre til at håndtere forskellige udfordringer i livet. Det bidrager ofte til en gladere hverdag med mere energi og selvtillid. En måde at håndtere det for­vent­nings­pres, der er i det moderne liv.

Med nye redskaber kan du få motivation til at ændre de dårlige ting og tanker i dit liv og få klarhed over, hvordan du kan opnå fornyet overskud.

På et kursus i personlig udvikling kan du lære om, hvordan mennesker fungerer fysisk og psykisk. Uanset dine udfordringer vil du på forløbet få værktøjer til at opnå mere energi, balance og fokus. Det er livslang læring at forstå sit tankemønster, men ved at fokusere på det på et kursus, kan du få mere erfaring med at arbejde på dig selv til undervisningen.

Til undervisning i selvudvikling bruger vi forskellige teorier til at få indsigt i emner og få konkrete værktøjer til at håndtere følelser og relationer. Øvelser som kan give dig et mere roligt eller positivt mindset og på den måde opnå personlig udvikling.

På et selvudviklingskursus kan du lære:

  • Metakognitive teknikker
  • Meditation
  • Stresshånd­te­ring
  • Indsigt i dine mentale styrker og ressourcer
  • Adfærdsteori
  • At styre tanker og følelser

Sådan foregår vores kurser i selvudvikling

På et kursus i personlig udvikling får du undervisning i eksempelvis mindfulness. Din underviser vil have praktisk og teoretisk viden, der er relevant til at opnå indre ro. Sammen med de andre deltagere lærer du dig selv at kende i fællesskab med andre. Undervisningen tager udgangspunkt i et trygt rum at være i, hvor der er plads til alle uanset ens problematikker. De emner, vi underviser i, vil også være afhængig af deltagerne og deres individuelle mål.

Forløb i meditation og mindfulness kan desuden også bruges i ar­bejds­sam­men­hæng til at opnå bedre kreativitet og glæde på jobbet. Et kursus i mindfulness kan eksempelvis nedsætte stressniveauet og gøre det nemmere at koncentrere sig på arbejdet. Det lærer dig at skabe mentale pauser og være til stede i nuet. På den måde lærer du at mærke efter, hvad du føler, og med tiden opbygge teknikker til at forebygge stress.

Et kursus i mindfulness lærer både dig og de andre deltagere, hvordan man trækker vejret bedst muligt for at nedsætte stresshormoner i kroppen. At lære at trække vejret på en hensigtsmæssig måde er desuden en god måde at få ny energi i kroppen, da alle cellerne får øget ilt.

Find et kursus i selvudvikling her her.

Tag på en personlig rejse med vores sel­v­ud­vik­lings­kur­sus

Kommunikation er vigtigt, også hvordan du kommunikerer og taler til dig selv. Mange mennesker kender den lille kritiske stemme, der bringer en dårlig følelse og fører til øget stress, fordi det er et negativt tankemønster. Mennesker kan blive klogere på, hvorfor den kritiske stemme eksisterer og prøve at lytte til de positive tanker i stedet. Tale kærligt til og om ens erfaringer og oplevelser. Forløbet med at lære selvudvikling og mindfulness giver dig fokus og inspirerende indsigter i, hvordan du lever bedst muligt fremover. Se det som en rejse, hvor du skal lytte til dig selv i et trygt rum.

Se vores kurser i personlig udvikling her.

Positiv forandring

Deltagerne på vores forløb er ofte alle interesseret i at skabe noget positivt i deres liv, og det er derfor et rart rum med mennesker, der i fællesskab også lærer hinanden at kende. En slags uddannelse i selvindsigt og balance, så du på nytænkende måder kan håndtere fremtidigt stress. Mennesker kan opnå meget med de rigtige værktøjer og med undervisning i eksempelvis mindfulness, kan du lære at mærke efter ved hjælp af meditation.

Når der kommer fokus på, hvordan du lever bedst muligt, så lærer du at forstå, hvordan kommunikation med dig selv og andre mennesker fungerer mest hen­sigts­mæs­sigt.

 

Bliv klogere til foredrag og debatter

Bliv klogere til foredrag og debatter

Hos AOF har vi mange forskellige foredrag og debatter. Vi har mange foredrag og emnerne spænder meget bredt, så der er foredrag til enhver smag. Det kan være foredrag om selvudvikling eller foredrag der gør dig klogere på politik eller historie. Du kan høre om andres oplevelser med rejser, arbejde, mindfulness og meget mere.

Se vores foredrag og debatter her

Vælg et personlig ud­vik­lings­kur­sus eller foredrag hos AOF

Hos AOF har vi mange forskellige kurser i personlig udvikling. På et kursus vil du møde en erfaren underviser, der kan hjælpe dig til at få større tilfredshed med dit liv ved hjælp af konkrete værktøjer. Er du klar til at lære dig selv bedre at kende? Så kan du finde det rette kursus i personlig udvikling i oversigten nedenunder. Du kan læse nærmere om de enkelte elementer i hvert kursus, og hvem underviseren er. Du kan også finde inspiration i vores tilbud af foredrag, hvor du kan høre om andres oplevelser med mindfulness eller høre eksperter fortælle i dybden om emner som bør­ne­op­dra­gel­se, parforhold og livskriser.

Find sel­v­ud­vik­lings­kur­ser her.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.