Akvarel for begyndere

Slip din kreativitet løs med akvarelmaling hos AOF. Du vil blive introduceret til farver, teknikker, papir, materialer og meget mere.

Hvad er akvarel?

Mange kender akvarelmaling som den slags vandfarve, man malede med, da man var barn. Men i dag er det blevet meget større. Der er faktisk kommet både akva­rel­bly­an­ter og akvareltuscher, som giver det samme flotte udtryk som akva­rel­far­ver­ne, men hvor der bruges andre teknikker.

Akvarelmaling består af små meget koncentrerede farver, som opløses med en våd pensel. Når man maler med akvarelfarver, er det på akvarelpapir eller et andet underlag, som er lavet til at suge vand.

Farverne i akvarel er meget unikke, og det giver akvareller et helt særligt udtryk. Med den våde pensel kan man selv styre, hvor koncentrerede farverne og nuancerne skal være. Jo mere vand der bruges, jo lysere og mindre koncentreret bliver farven. Det ser måske kompliceret ud, men så snart du lærer teknikkerne og penslerne at kende, vil du også kunne lave smukke malerier.

Du kan se om der et kursus i akvarel nær dig her.

Akvarel for begyndere og øvede

Vil du gerne svinge penslen og eksperimentere med akvareller? Uanset om du er begynder eller øvet, så har AOF et akvarelkursus, hvor du kan slippe kreativiteten løs.

Din underviser sætter dig ind alle de teknikker, du bør kende, så du i et roligt tempo kan begynde at mestre akvarel. Hvis du er mere øvet vil underviseren introducere dig for lidt mere komplicerede teknikker, så du bliver udfordret og udvikler dine evner med akvarel.

På første kursusdag bliver du sat ind i alle materialer, så du ved, hvad du skal bruge til kurset. Nogle af underviserne medbringer materialer, som man kan købe af dem, hvor andre guider dig til, hvor og hvilke materialer du skal købe. Vigtigst af alt er, at materialerne, du bruger, er af høj kvalitet, fordi det har en betydelig effekt på dit arbejde med akvarel. Det vil din underviser også hjælpe dig med.

Som nybegynder vil du lære:

  • De grundlæggende teknikker

  • Farver og nuancer

  • Materialelære (fx akvarelpapir)

  • At male efter motiver

Er du nysgerrig på at male akvarel? Så kan du se alle vores kurser lige her.

På sigt vil du mestre akvarel

Øvelse gør mester, og det er også tilfældet her. Når akvarelmalere med hurtige strøg får papiret til at ligne et kunstværk, så ser det nemt og be­un­drings­vær­digt ud. Men det er faktisk ikke så svært, som man skulle tro. Med den rette undervisning kan du skabe smukke akvareller på dit akvarelpapir. Jo længere du kommer i processen, desto flere nuancer kommer der i spil i dine malerier.

Lær at male akvarel og find et kursus her.

Vil du gerne udforske dine hækleevner?

Vil du gerne udforske dine hækleevner?

Du kan finde mange forskellige hæklekurser hos AOF. Du kan for eksempel lære at hækle tasker eller tøj. Du vil blive introduceret til de forskellige teknikker, der kan udvikle dine hækleevner.

Se vores hæklekurser her

Hvad lærer du på et akvarelkursus

På et kursus i akvarel lærer du de grundlæggende teknikker, der kan skabe et godt fundament for dine malerier. Du vil hurtigt forbedre din udførelse af teknikkerne og blive mere modig. Når du begynder at eksperimentere, får din kreativitet virkelig lov til at udfolde sig.

Akvarelfarver er i særdeleshed populært, når man maler blomster og landskaber. Men man kan male mange forskellige motiver. Du lærer, hvordan du laver skygger, og hvordan du maler efter et udvalgt motiv.

På kurset bruges der også blyant og viskelæder for at markere, hvor og hvordan man skal male. Derudover bruges der også materialer, som køkkenrulle til at duppe det overskydende maling og vand. På den måde kan du bedre kontrollere malingen.

Derudover lærer du, hvilke pensler der er gode til en bestemt teknik. Det kunne fx være hvilken pensel, der bruges, når man skal male bladene på en blomst.

Vi har en bred vifte af kreative kurser

Fandt du, hvad du ledte efter? Udover akvarel har vi adskillige andre kreative kurser, du kan prøve. Hvis du interesserer dig for at male, har vi også andre malekurser såsom akrylmaling. Du kan se vores malerikurser her.

Det kan også være, at du er vild med at tegne, men at du mangler nogle nye teknikker til din blyant og dit papir. Så kan du se vores tegnekurser her.

Se alle vores kreative kurser her.

 

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling hér.