Henrik H. Mikkelsen: Børnevælde

OBS.:  

BILLETTER KØBES HER; https://vejlebib.dk/arrangementer/tendenser-debat/boernevaelde-haandsraekning-maste-familier 

Kom og vær med, når antropolog og forfatter Henrik Hvenegård Mikkelsen lægger vejen forbi Børkop Bibliotek og gør dig klogere på kernefamilien, forældreskab og det moderne familielivs udfordringer med udgangspunkt i sin bog "Børnevælde".
Forældre har igennem årtier fået at vide, at de skal gøre mere for deres børn; De skal engagere sig i børnenes liv, investere sig i fælles aktiviteter, være til stede og lytte aktivt til børnene og være opmærksomme på, om børnene viser tegn på mistrivsel. Men samtidig får vi at vide, at dette fokus på børnene netop forårsager mistrivsel.
Hvordan er vi endt i denne paradoksale situation – og hvordan kommer vi videre?  Løsningen er at holde op. Lade børnene være.

Tag med Henrik på en rejse ind i kernefamilien og forældreskabet. Rejsen går fra stenalderen til jæger-samler-kulturer og stiller skarpt på, hvordan vi som forældre er blevet underlagt en forestilling om, at kun kernefamilien er i stand til at sikre barnets tarv.

Om Henrik Hvenegård Mikkelsen
Henrik Hvenegaard Mikkelsen er antropolog, ph.d., og fra juni 2023 ansat som ind­holds­ud­vik­ler på Moesgaard Museum. Han har tidligere bl.a. skrevet "En historie om mennesket" sammen med Rane Willerslev og er nu aktuel med bogen "Børnevælde - en håndsrækning til maste familier".

Livestreaming
Arrangementet livestreames også via Vejle Bibliotekernes YouTube-kanal.

Et link til li­ve­strea­m­in­gen vil blive offentliggjort her på hjemmesiden senest dagen før arrangementet.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Vejle Bibliotekerne, og billet købes her: https://vejlebib.dk/arrangementer/tendenser-debat/boernevaelde-haandsraekning-maste-familier 

Kursusdetaljer

Børkop Bibliotek, MarKant, Ågade 6, 7080 Børkop
Torsdag, 19:00 - 21:00
1 lektion, 1 mødegang
Torsdag 18. april, 2024
Holdnr.: 9124111205
Center Sydjylland

0 kr./person

60 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Henrik Hvenegård Mikkelsen

0 kr./person

Tilmeld kursus