Kreativt trykkeri

Kreativt Trykstudie

Velkommen til et fortryllende og kreativt trykkeri eventyr hos Linoloom Studio! Dette seks ugers kursus bliver en eks­pe­ri­men­te­ren­de rejse ind i den magiske verden af tryk­ke­tek­nik­ker, hvor du vil udforske tre sjove metoder til at skabe smukke kunstværker: linoleumstryk, monotryk, og stoftryk.

Uge 1-2: Indføring i Linoleumstryk
Vi starter vores eventyr med en introduktion til linoleumstryk. Du vil lære alt om materialer, værktøjer og teknikker, der er nødvendige for at skabe fantastiske tryk. Du vil blive undervist i hvordan du skærer flotte motiver og påføre sværte, så du får nogle klare og flotte tryk. Du har mulighed for at eksperimenter med pa­pirkva­li­te­ter og farver som kan ændre ens motiv fuldstændig. Vi trykker på min Signum trykpresser.

Uge 3-4: Monotryk med Geli Plates
I de næste to uger kaster vi os ud i den spændende verden af monotryk med gelli plates. Du vil lære, hvordan du opbygger lag og teksturer ved hjælp af denne fascinerende og umiddelbare teknik. Monotryk er et tryk, der kun laves en enkel gang og vi vil benytte os af gelé plader, akrylmalling og forskellige skabeloner, papir klip, blade og mange andre materialer som kan skabe spændende lag og udtryk. Denne teknik giver os mulighed for at lege med farver og mønstre og du kan her give fantasien frit spil.

Uge 5-6: Stoftryk
I de sidste to uger af kurset skal vi prøve at trykke på stof og her får du mulighed for at designe og skabe dine egne unikke tekstiltryk, der kan bruges til alt fra tøj til bo­li­gin­dret­ning. Du kan medbringe dit eget tøj/stof eller bestille muleposer eller viskestykker ved underviser. Vi vil lave bloktryk og fremstille vores egne blokke af linoleum. Der er mulighed for at skære flere mindre blokke og på den måde kan vi arbejde med møn­ster­repor­ter i valgfrie farver med tekstilmaling.

Hvem kan deltage:
Dette kursus er designet til alle, uanset tidligere erfaring med trykkeri. Om du er helt nybegynder eller allerede har erfaring med tryk­ke­tek­nik­ker, er du velkommen til at deltage. Vigtigst af alt er en åben og eventyrlysten indstilling til kreativ udforskning!

Følgende er inkluderet:
• Professionel undervisning og vejledning
• Lån af værktøjer; knive, valser, trykpresser og gelli plate
• Inspirerende og støttende læringsmiljø
• Kaffe eller te til alle mødegange

Materialer så som linoleum, sværte, akrylmaling, papir og evt. stof findes i værkstedet og afregnes med underviser fra gang til gang

 

Kursusdetaljer

Linoloom, Koldingvej 164 1.sal , 7100 Vejle
Onsdag, 16:30 - 18:30
15,6 lektioner, 6 mødegange
Onsdag 2. oktober, 2024
Hold nr.: 9124202301

785 kr./person

10 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Emma Rosenkrantz

785 kr./person

Tilmeld kursus