Tag på Zumba-kursus

Prøv den populære træningsform Zumba og få brændt en masse kalorier af med højt humør og høj musik. Zumba er en kombination af fitness og dans. Undervisningen er inspireret af forskellige latinamerikanske dansearter som merengue, salsa og reggaeton.

Zumba er for alle

Zumba blev i Vesten startet i slutningen af 1990'erne af en ae­ro­bi­cin­struk­tør, der brugte gamle lat­i­na­me­ri­kan­ske bånd til at kombinere træning og dans. Zumba er sidenhen blevet spredt til hele verden til mere end 186 lande. Alle zumba-instruktører er certificerede i de unikke trin og måder at træne på. Til Zumba hos AOF har vi mange forskellige hold i hele landet, så du kan gå til Zumba nær dig.

Fordelene ved Zumba er, at du uanset dit BMI kan træne med. Alle former er velkomne. Det øger din kro­ps­be­vidst­hed og kondition, og musikken giver højt humør og fornyet energi. Zumba giver sved på panden, og du kan roligt regne med at forbrænde op til 600 kalorier på én time, alt efter intensiteten. Der er også Zumba undervisning til seniorer, så du får bedre kondition samtidig med at have det sjovt til musikken i fællesskab med andre. Du behøver ikke at kunne danse i forvejen, da det ikke kræver nogen forudsætninger at deltage.

Hvad er Zumba, og hvorfor er det godt?

Zumba er en blanding af dans og fitness og består af lat­i­na­me­ri­kan­ske rytmer og bevægelser, der får pulsen op. Zumba er for alle, unge som gamle. Træning, der er baseret på dans, er både sjov og øger din kondition. Bemærk at når du ser et zumbahold, så er der altid smil på læberne, imens hofterne svinger som i salsa. Sund­heds­sty­rel­sen anbefaler ½ times motion om dagen, så hvorfor ikke have det sjovt imens? Zumbatræning er godt for hele kroppen, øger muskelstyrke, kro­ps­be­vidst­hed og kondition.

 

Find dit zumbahold her.

Zumba som motionsform

Er du interesseret i at danse til god musik? Så har vi zumbahold i hele Danmark. Kroppen bliver smidig af de bløde dan­se­be­væ­gel­ser, og du får brugt muskler, du ikke vidste, du havde. Med et smil på læben kan du mærke din egen power, imens du bruger salsarytmer til at bevæge din krop og komme i god form imens. Zumba er sjovt! Zumba giver energi, fordi det er træning, der har fokus på enkle trin, der følger rytmen. Træning i dagligdagen hjælper desuden på at stabilisere blodtrykket, øge dit mentale velvære og forebygge sygdomme.

Zumba Gold

Denne version af Zumba er egnet til ældre voksne eller dig, der har skavanker. Du kan vælge Zumba Gold, hvis du gerne vil træne med simplere trin og i mere moderat tempo. Der er mulighed for masser af sjov, imens der især er fokus på at bruge træningen til at forbedre balance, styrke og fleksibilitet. Samtidig får du pulsen op. Når du vælger at danse Zumba, så vælger du også et fællesskab, hvor der er tid til snak både før og efter timen. Vi tænker ikke i størrelser eller udseende, det vigtigste er sjov og effektiv træning sammen.

Bevægelse til musik

Bevægelse til musik

Vil du gerne danse til din træning? Hos AOF har du mulighed for at styrke din krop og kondition gennem bevægelse og dans. Vi har mange forskellige slags træning, men fælles for dem alle er, at det er en sjov form for træning, der gør kroppen glad.

Find dansehold her

Zumba: En sjov træningsform

Vi har mange forskellige zumbahold. Både for dig, der vil have roligt eller moderat tempo og for dig, der har nogle skavanker eller vil danse i høj intensitet.

Eksempelvis har vi disse hold:

  • Zumba Gold
  • Zumba Fitness
  • Zumba Gold 50+
  • Zumba Fitness - lettere hensyn

Zumba fitness er for alle uanset køn, alder, højde og drøjde. Det kombinerer danseelementer fra salsa, cumbia, merengue, hip-hop og pop med både høj og lav intensitet. Du brænder kalorier af, toner kroppens muskler samt forbedrer ko­or­di­na­tions­ev­nen. Du behøver ikke at være i god form eller kunne danse allerede. Formen kommer hen ad vejen, mens du danser og har det sjovt.

Vil du ned i gear med yoga?

Vil du ned i gear med yoga?

Vi har også kurser i meditation og yoga. Med fokus på både åndedrættet og mindfulness er yoga en god motionsform for sindet og kroppen. Din yogalærer vil også undervise i meditation, så du lærer om vejrtrækning, imens du styrker og strækker kroppen. Ån­de­drætsø­vel­ser er en stor del af yoga, og du vil opleve ro og balance i krop og sind.

Find yogahold her

Find et træningskursus hos AOF nær dig

Vi har mange motionshold hos AOF. Vi har hold i hele Danmark, hvor du kan bevæge kroppen og komme i form. Vi har både yoga, pilates, dans og meget mere. Der er også hold for seniorer, gravide eller for dig med baby. Vi rummer hele familien på motionshold for forældre og børn i forskellige aldre.

Du kan eksempelvis træne:

Find et motionshold nær dig.