Dansekursus: For alle aldre

Har du lyst til at danse til god musik? Opdag glæden ved motion med effektiv og sjov træning. Hos AOF har vi mange slags dansehold, hvor du kan lære din favoritdans både med eller uden partner. Vi har hold for nybegyndere og øvede, så alle kan få sving i hofterne sammen med andre til god musik.

Forskellige stilarter og dansegenrer

Nysgerrig på at danse en bestemt stilart? Så har vi hold, der passer til dig, der gerne vil gå i dybden med eksempelvis cubansk salsa. I salsa bevæger man sig med brug af hofter og bløde bevægelser på nye måder til salsarytmer og god musik. Salsa er en pardans, hvor en mand og kvinde ofte danser sammen. Salsa har en vild energi, og den giver garanteret smil på læben. I dansens verden handler det hele om at følge rytmen med kroppen.

Linedance

Vil du prøve kræfter med linedance? Linedance er sjovt og nemt for de fleste. Undervisningen i dansen udføres af en erfaren instruktør, der selv har danset i mange år. Til linedance har vi det sjovt i fællesskab med andre. Det stammer fra USA og danses både til countrymusik og andre genrer. Den populære danseform danses enkeltvis på rækker (lines), og derfor behøver man ikke en dansepartner. Der er både kvinder og mænd. Dansen har enkle trin, men i løbet af en sæson udfordrer vi med flere og sværere trin. Der er desuden hyggeaftener, og det sociale vægtes højt til linedance. Alle er velkomne og kan deltage.

Contemporary Dance

Moderne dans er en god måde at bevæge og udfordre kroppen på. Hér er der fokus på flow og bestemte bevægelser og sessioner af bevægelser. Til Contemporary Dance hos AOF øger du din styrke, og det kombineres også med afspænding. Første halvdel af lektionen bruges på opvarmning med fem øvelser. Det kan være swings, contraction og release. Derefter arbejdes med grund­tek­nik­ker­ne som pliér, tenduer og basic drejninger. Til Contemporary Dance vil der også altid være tid til at arbejde med koreografi.

Dansekursus med din dansepartner

Dansekursus med din dansepartner

Har du en dansepartner eller kæreste, du vil danse med? Så har vi dansehold til dig også. Det er især latindanse, der er gode at danse sammen. Ofte med en førende danser og en danser, der bliver ført.

Se kurser i dans

Argentinsk Tango

En anden type dans, du kan lære, er den argentinske tango. Tangoens grundlæggende tema er forførelsen. Tangoen er passion, feminin, maskulin, forførende og sensuel. Til tango behøver man ikke at tælle takter eller at have erfaring. Alle kan være med. Til tango danser man i par, ofte en maskulin part og en feminin part, der bruger musikkens temperament til at styre med fast hånd. Tango er sjovt og afstressende både med og uden kendt partner. Vi lærer hinanden at kende, og der er plads til fællesskab og grin.

Cubansk Salsa

Drømmer du om at bevæge dine skuldre og hofter, så det ser brandgodt ud? Så er cubansk salsa en god danseform. Det er en latindans, der hænger sammen med og inspireres af andre danse som Cha Cha Cha, Mambo og Rumba. Der bruges naturlige bevægelser til både den feminine og maskuline del. Efterhånden vil du også blive introduceret til Rueda de Casino, som kan bruges i hele salsaverdenen.

Find et hold til dig og din partner her.

Motion der giver smil på læben

Vil du danse som motionsform? Så har vi forskellige slags fitness i kombination med dans. Hos AOF kan du blandt andet gå til:

Ballroom Fitness
Dans dig glad uden en partner, men gerne med en masse venner! Ballroom fitness er for dig, der elsker at danse standard- og latindans efter glad musik. Vi danser hver for sig, og det er glade trin til både vals, quick step, cha cha cha, jive og andre standard/latin danse.

Chairtease
Dansen er inspireret af Burlesque, og vi arbejder med dans, teknik og balance. Til Chairdance øves sensuel koreografi på en stol og gulv.

Afro Workout
Masser af endorfiner og dans til god musik. Sved på panden med inspiration fra afrikanske danse og hip/hop eller lat­in­be­væ­gel­ser.

Bollywood Dance Fitness
Dans dig varm til bollywoodhits samtidig med, at du lærer indiske dansetrin på en sjov måde. Styrk din koordination, rytmesans og udholdenhed. Ingen erfaring nødvendig, her skal man bare danse og få rørt sig til god musik.

Du kan også se vores andre motionshold. Prøv fx kræfter med zumba, gymnastik eller mavedans.

Vi har eksempelvis følgende dansehold:

  • Mavedans
  • Linedance
  • Contemporary dance
  • Hip-hop/Funk
  • Salsa
  • Dans for par
  • Seniordans

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.