Beskrivelse
Du
inviteres til en smagsrejse i Østeuropa. Selv om der er gået næsten 30 år siden
USSR gik i opløsning forveksler folk de østeuropæiske lande stadigvæk med
hinanden og kender meget lidt til maden. Man ved for eksempel ikke at borch
(den berømte rødbedesuppe) kommer fra Ukraine og at "russisk salat"
er meget mere end rødbede med mayonnaise. Man er bekendt med den italienske,
franske og andre europæiske køkkener, man hører meget om det mellemøstlige og
asiatiske køkken, men der er ikke mange der ved hvad den nærmeste østeuropæisk
nabo kan byde på af smagsoplevelser.
På
dette kursus arbejder vi med mange af de berømte såvel som helt ukendte ukrainske
og russiske retter samt retter fra andre østeuropæiske lande. Vi lærer at lave
den rigtige ukrainsk Borch, vareniki, pelmeni, vi bager pirogi med bær og birkes
og meget andet. Vi fokuserer på de vigtigste råvarer og prøver at forstå hvilke
ingredienser, der egner sig bedst i de forskellige retter. Vi tilbereder både
varme og kolde forretter, hovedretter og desserter. Madlavningen pyntes med
historier om gådefuld ukrainsk og russisk madkultur og traditioner
Hvis
du vil opdage noget udover de køkkener, der er kendt af alle og finde en helt
anderledes inspiration er du velkommen til en verden af det østeuropæiske
køkken.