Kursus i porcelænsmaling

Vil du gerne udfolde din kreativitet og elsker du at male? Så er et kursus i porcelænsmaling helt sikkert noget for dig. Du kan fx designe og male dine egne tallerkener eller kopper.

Mal på porcelæn på et aftenkursus i din by

Er du helt vild med smukt porcelæn? På et kursus i po­r­ce­læns­ma­ling hos AOF lærer du kunsten at dekorere det, eller bliver endnu bedre til det. Du lærer fagets teknikker til at male med forskellige farver og bruge din kreativitet til at skabe smuk overflade med motiver og mønstre på porcelæn og fliser. Du behøver ikke at kunne tegne for at få et godt resultat. Et kursus i po­r­ce­læns­ma­ling er spændende, fordi der er en hel proces fra penslen bliver dyppet i dine yndlingsfarver, motivet bliver malet, så skal det tørre i 24 timer og til sidst skal ovnen sættes på ca. 150 grader og porcelænet brændes. Pludselig har du et smukt stykke porcelæn, der holder i mange år.

Der er flere varianter af po­r­ce­læns­ma­ling. Nogle bliver brændt ved høje temperaturer, men de fleste brændes ved 150 grader i en almindelig ovn. Det meste po­r­ce­læns­ma­ling kan ikke tåle opvask i en opvaskemaskine, efter en eller to vaske vil malingen begynde at skalle af. Så det er altid bedst at vaske dit porcelæn malet med po­r­ce­læns­ma­ling i hånden. Farverne og malingen kan bruges både til pynt eller til brugbare hver­dagsob­jek­ter som krus, tallerkener, glas og kopper.

Find et kursus i po­r­ce­læns­ma­ling hos AOF her.

Po­r­ce­læns­ma­ling for begyndere og øvede 

Po­r­ce­læns­ma­ling kræver ingen forudsætninger andet end lysten til at lære. Der er plads til både dig, der er øvet og gerne vil forbedre din teknik og lave nye forskellige farver, mønstre og teksturer. De fleste hold tager udgangspunkt i både moderne og traditionel tilgang til at male med po­r­ce­læns­ma­ling. Men vi har også hold, der fokuserer mere på den ene tilgang end den anden. Alt det kan du læse mere om under beskrivelsen på de forskellige hold.

Du kan på et kursus i po­r­ce­læns­ma­ling lære at male blomster, dyr og fugle. Du kan også lære pennetegning, der giver et mere moderne udseende. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du får mulighed for at arbejde med dine egne projekter i fællesskab med andre, og det plejer at være både hyggeligt og lærerigt. Du kan eksempelvis tage på kursus i po­r­ce­læns­ma­ling om aftenen eller til workshops over en weekend. Uanset hvad du foretrækker, så har vi et kæmpe udvalg af forskellige kurser i po­r­ce­læns­ma­ling i hele landet.

Er du begynder? Kom og sæt kulør på dit porcelæn. Det er sjovt at arbejde med motiv, og det giver noget så simpelt som en tallerken et helt nyt liv. Du kan endda øve derhjemme efter endt kursus eller workshop. De nye metoder til mønstre og farver kan du øve videre på derhjemme. Du kan købe po­r­ce­læns­ma­ling i de fleste butikker med hobbyartikler. Så kan du lave julegaver til hele familien eller bruge dine projekter som en kreativ hobby i din fritid.

Find et kursus i po­r­ce­læns­ma­ling for begyndere eller øvede her.

Lær forskellige teknikker af vores dygtige undervisere

Elsker du at lege med farver og mønstre? Dekorér porcelæn i såvel klassisk som moderne stil. På et kursus i po­r­ce­læns­ma­ling lærer du forskellige metoder - såsom sand, sprængning og såring. På et kursus lærer du også utraditionelle teknikker, og du kan lade dig inspirere af indtryk fra rejser og oplevelser i hverdagen. Personlige elementer kan inddrages direkte i skabelsen af det kunstneriske indtryk.

Hvad lærer du eksempelvis til undervisningen?

  • Farve- og materialelære

  • Møn­ste­ro­p­byg­ning

  • Relief og afsprængning

  • Maleteknik og penselvalg

  • Motiv og tegning

  • Naturmaling som fugle, dyr og naurmotiver

Prøv et keramikkursus

Prøv et keramikkursus

Har du lyst til at skabe noget med hænderne? Vi har kurser i kreative håndværk på alle niveauer. Bliv dygtig og fyld hjemmet op med smukke kreationer. Se vores udvalg af keramikkurser for alle, uanset om du er nybegynder eller øvet.

Find keramikhold her

Find et weekendkursus i po­r­ce­læns­ma­ling hos AOF

Har du lyst til at prøve at male dit eget porcelæn, lave den helt personlige gave eller at udfolde dig kreativt med et anderledes materiale? Så er et weekendkursus i po­r­ce­læns­ma­ling måske noget for dig. Du får mulighed for at snuse lidt til po­r­ce­læns­ma­ling og arbejde videre med det derhjemme på dine egne projekter efter endt kursus. Malingen kan danne mange smukke mønstre, og det er altid hyggeligt at sidde og være kreativ i fællesskab med andre, hvor der er plads til snak og inspiration over kaffen.

Po­r­ce­læns­ma­ling er andet end blot fine blom­ster­buket­ter og krus med navn på. Po­r­ce­læns­ma­ling kan også være at anvende sand og glasfiber, lave unikke mønstre ved hjælp af det, der findes i husholdningen, at lege med flydende metaller som guld og sølv, samt sjove glasstumper. Der er selvfølgelig også blomster, dyr, og nisser, men der lægges op til på et weekendkursus, at der arbejdes individuelt ud fra dit ønske, og hvad alle i fællesskab inspireres til undervejs i processen. Undervisningen kræver ingen forudsætninger.

Du kan bruge det færdige projekt til eksempelvis julegave til din familie eller pynt til dit eget hjem. Måske har du altid drømt om at spise af dit eget stel, du selv har malet? Uanset dine ønsker, så er der mange muligheder for at udfolde sig kreativt med po­r­ce­læns­ma­ling. Et weekendkursus varer oftest 2 hele dage, hvor du fordyber dig i po­r­ce­læns­ma­ling. Det er et intensivt kursus, hvor du får en masse god viden på én gang, som du så kan arbejde videre med derhjemme. Det kan også være, at du har lavet po­r­ce­læns­ma­ling før og har brug for at få nye metoder og viden bygget ovenpå.

Find kurser i po­r­ce­læns­ma­ling og glaskunst her.

Vælg andre kreative kurser

Hos AOF har vi mange kreative kurser, og de har alle sammen det tilfælles, at du lærer noget nyt i fællesskab med andre, samtidig med at du får et kreativt pusterum fra hverdagen. Du kan eksempelvis blive bedre til at tegne, male eller lave keramik. Vores erfarne undervisere sørger for, at du får en grundig introduktion til det fag, du drømmer om at blive bedre til. Det er aldrig for sent at lære noget nyt, og mange nyder den stille stund i kreativitetens tegn, hvor de skal koncentrere sig med hænderne til at danne noget smukt og unikt.

På et kreativt kursus hos AOF kan du eksempelvis lære:

Der er mange muligheder for at opgradere gaver, pynt til hjemmet eller hver­dagsob­jek­ter som kopper eller et smukt billede på væggen. Det kræver tålmodighed at lære, men de fleste kommer hjem med ting, de kan glæde sig selv eller andre med.

Vil du gerne melde dig til et kreativt kursus hos AOF? Så kan du finde alle vores kreative kurser i linket nedenunder. I oversigten kan du gå på jagt efter det helt rette kreative kursus for dig og læse mere om hvert enkelt kursus i kur­sus­be­skri­vel­ser­ne.

Find et kreativt kursus nær dig her.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.