Sankekursus i sensommeren

Kom med på sanketur

Sensommeren og det tidlige efterår er tiden, hvor naturen er et over­flø­dig­heds­horn af lækre bær, nødder, svampe og urter.
Sammen går vi en tur, på ca. 3 kilometer, hvor vi lærer om de regler, der gælder for sankning i naturen, de forskellige naturtyper, og hvilke spiselige planter, der findes de forskellige steder.
Og ikke mindst hvordan disse identificeres, og hvordan de kan anvendes i køkkenet, til blandt andet Vendsyssels kryddersnaps, bjesken, af hvilken der også serveres smagsprøver.

Mødestedet er i Professorens plantage, 9300 Sæby, ved den sydlige par­ke­rings­plads ved toilet­byg­nin­gen.

Kurset foregår udelukkende udendørs, så husk påklædning efter vejret. Vi færdes primært på stier, men turen er ikke egnet for gangbesværede.

Kursusdetaljer

Professorens plantage, professorens plantage, 9300 Sæby
Søndag, 10:00 - 12:15
3 lektioner, 1 mødegang
Søndag 8. september, 2024
Hold nr.: 1824201002

147 kr./person

4 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Jørgen Gull Pedersen

Jeg er uddannet Natur- og Kul­tur­for­mid­ler, og har altid haft en stor interesse for de forskellige oplevelser og muligheder, vores natur byder på. I AOF underviser jeg i flere ting:

Blandt andet beskæring af frugttræer. Jeg er formand i foreningen Knivholt Fugtlaug, hvor der er en samling af mere end 200 træer, af både gamle, nye og historiske frugtsorter.

Ydermere Underviser jeg i rav, noget jeg har dyrket siden barnsben. Det er siden blevet til mange ravjagter, og hundredvis af kilometer i benene, langs Vendsyssels kyster. Gennem de seneste 5 år har jeg slebet mit eget rav på hobbyplan, og det er blevet til både vedhæng, armbånd, julepynt og forskellige skulpturer.

Slutteligt underviser jeg også i sankekurser, da jeg også sætter pris på unikke smags­op­le­vel­ser, særligt fra vores skove, heder og strandenge.

147 kr./person

Tilmeld kursus