Fuglekursus

At kigge på fugle er mere end blot at vide hvilke fugle man ser, der er også et socialt aspekt og en del af en naturoplevelse med både planter, insekter og gode steder til at opleve naturen.

Vi gennemgår efterårets almindelige træk- og standfugle, og lærer deres kendetegn og egenskaber så vi kan identificere dem, når vi skal ud og se på nogle af de gode fuglesteder, der er i nærheden af Roskilde.

Der bliver også tid til at grave lidt dybere i den digitale fuglekigger-verden, hvor vi gennemgår hvordan man kan registrere, undersøge og blive opmærksom på fugle på internettet.

Du lærer, hvor du kan finde fuglene og følge med i hvad der aktuelt sker på fuglefronten, og hvis man ønsker det, kunne registrere sine fund i en digetal-database.

Der bliver også tid til at dele sine fugle- og na­tu­ro­p­le­vel­ser med hinanden, og tale om de fugle man har set i sin have.

Det vil være praktisk hvis du har en kikkert til turene, ellers er en interesse og nysgerrighed omkring fugle en god ballast at komme med.

Niveauet er for begyndere, men øvede er meget velkomne og må gerne bidrage med erfaring og viden.

Kursusdetaljer

Kildegården, Oplysningens Hus, Kildegården 5B, 4000 Roskilde
Lørdag, 10:00 - 13:30
Tirsdag, 19:00 - 20:40
28 lektioner, 10 mødegange
Tirsdag 17. september, 2024
Hold nr.: 7024201000

1.405 kr./person

4 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Jan Badura

Jan Badura (f. 1968) Bachelor i Nordisk Sprog og litteratur fra Syddansk Universitet. Har arbejdet i IT-branchen i 25 år, med egen virksomhed.
Jan har altid været na­turin­ter­es­se­ret og begyndte mere bevidst at interessere for fugle i 2016 og har siden deltaget i fuglekurser på AOF siden 2017 og afholdt fuglekurser siden 2023.
Jan er formand i Danmarks Na­tur­fred­nings­for­e­ning i Ringsted afdeling.

1.405 kr./person

Tilmeld kursus