Voksen- og efteruddannelse

AOF underviser voksne i grundlæggende færdigheder som dansk, matematik, engelsk og IT. Det er et trygt springbræt til uddannelse. Vi tilbyder også undervisning til ordblinde. Fagene går under den samlede betegnelse Forberedende Voksenundervisning ( FVU) og Ordblindeundervisning(OBU). Her på siden kan du læse mere om fagene og booke tid til en vejledende samtale. 

Vil du vide mere? Book tid til en vejledende samtale

Kontakt forbundskonsulent Maj Ellegaard Bechmann: meb@aof.dk (22523773).

Du kan også tilmelde dig en gratis og uforpligtende vejledningssamtale herunder. Du vil blive ringet op og få at vide, hvordan vores undervisning foregår. Vi har både undervisning på fysiske hold og online. Sammen finder vi ud af, hvad du har lyst til og hvilke fag, der er det rigtige for dig.

 

Klik på kortet herunder og se hvor der er undervisning.


AOF voksenuddannelse booking

Vær opmærksom på, at du skal gennemføre evt. test og interview, før du kan starte til undervisning.

Se video om Carinas oplevelser med ordblindeundervisning 

 

 

Værd at vide om AOF's voksenuddannelse

600.000 danskere har det svært med at læse, stave, regne og bruge it. På de fleste arbejdspladser har det almene en stor betydning for udvikling og kommunikation.

Hensigten med FVU og OBU er at styrke ledige og beskæftigede, så de kan begå sig i samfundet og i jobbet. Vores undervisning foregår i dit eget tempo med vejledning og støtte fra erfarne undervisere. Undervisningen er gratis, og der er mulighed for at søge Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU).

 

 

FVU: Forberedende Voksenundervisning

Forberedende Voksenundervisning styrker dine kompetencer, så du kan få en almen voksenuddannelse. Hvis du er ledig, kan vi hjælpe dig godt på vej til en videregående uddannelse eller erhvervsrettede kurser. Vi gør det nemmere for dig at gennemføre en voksen- og efteruddannelse, eksempelvis AMU-kurser eller 9/10. klasse.

 

Hvad kan du lære ?

 • FVU Start - for dig der er tosproget og er ledig eller i job og gerne vil blive bedre til at tale dansk.
 • FVU Dansk, matematik eller engelsk - for dig der skal lære almene fag.
 • FVU Digital - for dig der vil lære almen IT.
 • Ordblindeundervisning (OBU) - for dig der vil lære almene fag og er ordblind eller har mistanke, om at du er det.

 

Undervisning i FVU og OBU hos AOF

Forberedende Voksenundervisning hos AOF

 

Voksenuddannelse er et tilbud til både ledige og beskæftigede og kan foregå enten hos virksomheden eller AOF. Det er en åben uddannelse med plads til dig uanset kompetencer og udfordringer. På vores voksenuddannelser har du også mulighed for at møde andre mennesker, og vi hjælper med at skabe et godt sammenhold på de forskellige fag, så det bliver sjovt at lære noget nyt. Vi lærer dig almene fag, du kan bruge til eksempelvis at komme ind på:

 • HF enkeltfag
 • Videregående uddannelse
 • Erhvervsuddannelse eller til gymnasialt niveau.
 • AMU kurser

 

Har du lyst til at lære mere om voksenuddannelse hos AOF? Så sidder vi klar til at tage en vejledende samtale med dig.

Klik hér for at booke en vejledende samtale.

FVU Matematik

Hos FVU matematik kan du eksempelvis lære grundlæggende matematik og regning. Kurset består af 2 trin. Trin 1 er 30-60 timers undervisning, trin 2 består af 45-60 forberedende voksenundervisning.

 

Se intro-video om FVU Matematik herunder.

FVU Engelsk

FVU engelsk er en almen voksenuddannelse med fælles indgang. Hér kan du lære at tale, skrive, læse og forstå engelsk, så det bliver nemmere i dagligdagen og på job. Kurset består af 4 trin. Hvert trin består af 20-30 undervisningstimer.

 

Se intro-video om FVU Engelsk herunder.

FVU Dansk

FVU Dansk lærer dig at skrive, læse og stave. Du lærer grundlæggende danskfærdigheder i praksis. Kurset består af 4 trin. Hver trin består af 30- 60 undervisningstimer.

 

Se intro-video om FVU Dansk herunder.

FVU Start

Hér kan du lære at tale dansk på dit job 0g i dagligdagen, så du kan få en nemmere hverdag. Undervisningen foregår på dansk, og du skal kunne tale og forstå dansk, samt have erfaring med at læse og skrive på dansk. FVU start består af 1 trin, og det svarer til ca. 30-60 timers undervisning. Efter afsluttet forløb kan du eksempelvis starte på FVU dansk, matematik, engelsk eller IT.

 

Se video om Christina, som lærer at tale dansk på FVU Start, herunder.

Se intro-video om FVU Start herunder.

FVU Digital

FVU Digital er til dig, der vil lære grundlæggende IT-færdigheder, så det bliver nemmere på job og i dagligdagen. Kurset består af 3 trin. Hvert trin består af 20-30 undervisningstimer. Kurset indeholder:

 • Grundlæggende digitale værktøjer
 • Organisering og håndtering af data
 • Informationssøgning
 • Digital kommunikation
 • IT-hjælpemidler
 • Sikkerhed, privatliv og persondata

Se intro-video om FVU Digital herunder.

OBU: Ordblindeundervisning

Er du ordblind eller har mistanke om at være det? Så kontakt os hos AOF, så kan vi hjælpe dig med den rigtige voksen-og efteruddannelse. Vi hjælper med individuelt at tilrettelægge uddannelsen ud fra dine styrker, behov og vanskeligheder. Forløbet kan bestå af op til 80 lektioner. Vores kurser er til dig, der godt kunne tænke dig at lære:

 • At læse og skrive tekster
 • Anvendelse af IT-hjælpemidler
 • Udvikling af personlige strategier i arbejdet og hverdagslivet
 • Styrke dine muligheder for job, videregående uddannelse, arbejde og hverdagsliv

Se intro-video om Ordblindeundervisning