Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 165 kr/person

Kursusdage

  • 23-09-2022
    Fredag
    16:50 - 18:15

Beskrivelse

Fiskerkællinger, lokumsstræder og forsvundne havnekajer

En munter tur langs med en del af Københavns middelalderhavn, hvor sømændene igennem tiden har drukket massevis af øl og brændevin hos de skrappe ølkoner, mens fiskerkonerne på Gammel Strand har råbt og skreget skældsord af hinanden.

København var simpelthen et brusende hav af rappenskralder og fruentimmere. På turen passerer vi københavns middelalderlige lokumsstræder.

Vi mødes på Vandkunsten, hvor vi nærmest står i middelalderbyens vandkant. Her lå byens vandmølle, Vandkunsten og en række farverier. Vandkunsten blev først opfyldt og indviet til torv i 1673.

Vi går videre ned til kanalen og frem til Nybrogade, der siden slutningen af 1600-tallet har været byens havnefront. Her skal I bl.a. se gamle klokketræk og en af byens ældste værtshustavler fra 1730 ”Hans Blasen i Pæretræet.”

Vi fortsætter hen til Gammel Strand, der ved store opfyldninger først blev havnefront fra sidste del af 1300-årene.  Helt op i 1700-tallet hed Gammel Strand stadig Ved Stranden, hvilket var navnet på hele havneområdet.

 
Mødested: Vandkunsten

Byvandringen tager ca. 5-6 kvarter


Lignende kurser