Lignende kurser

Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 300 kr/person

Kursusdage

  • 24-04-2022
    Søndag
    11:00 - 13:00

Beskrivelse

Hvor boede Haralds kone?
Guidet tur til det historiske Sønder Vissing inkl. frokost.
Oplev kirken, runestenene og den smukke natur i området.
Hvor boede Harald kone? Den Harald, der byggede Jellinge-monumenterne og som havde tilnavnet Blåtand. Hans 2. kone hed Tove eller Tore og var datter af en af Harald Blåtands vigtigste alliancepartner, fyrsten og stammehøvdingen Misivoj. En af to runesten blev fundet i kirkegårdsdiget og nævner både Toves, Haralds og Gorms navn.
Sdr. Vissing kirke er en af Danmarks ældste, fra 1100-tallet.
Som det er gældende for mange andre kirker, findes sikkert resterne af en vikingetids-trækirke under stenkirken, eller i det nære område.
Lokaliteterne rundt om Sdr. Vissing og Addit er karakteriseret af mange oldtidsfund fra alle tidsaldre af forhistorien. Med både græsning, agerland, bakker, lavbudsområder og skove har der været vigtige subsistensøkonomier til alle tiders beboelse og liv.
På den guidede tur slippes hypoteserne løs om hvor dronning Tove boede og hvad der ellers skete i det unikke og spændende område i kirkens nabolag.
Gåturen er ca. 6 km. Afhængende af vejret kan turen kræve vandtæt fodtøj.
Frokost (er inkl. i prisen, dog egen betaling for drikkevarer) på Torvehallens Cafe, Toftegårdsvej 2, Sønder Vissing kl. ca. 13.15. 
Torvehallen er en gårdsbutik med lokale produkter. Der serveres tapas, hvor menuen består af et udvalg af små anretninger. Man får mulighed for at smage på husets gode råprodukter, en smagsoplevelse for ganen. Der er både lokalt kød fra Skovgården, brød og små anretninger samt lidt sødt til afslutningen.
Guide: Arkæolog og kulturhistorisk guide, Allan Skou Larsen.
Arr.: AOF Horsens-Hedensted og Horsens Museum                                                                                         


Lignende kurser