Byvandringer

Byvandringer

Oplev din by med AOF. Se historiske bygninger, steder og områder på vores byvandringer.

Område

Underkategorier

Online

Kursusdage

Afdelinger

Byvandring: Oplev de danske byer

Oplev din by med AOF. Se historiske bygninger, områder og steder på en byvandring. En byvandring byder på en spændende historie og ofte med et særskilt tema. Det er en guidet byvandring, og gennem overraskende anekdoter kan du følge sporet af historien, som den viser sig i byen. Byens udvikling er gået hurtigt, og det er med en jagt efter forståelse og gode oplevelser, at vi viser byen og byens beboeres historier frem. Et indblik i en anden tid, der er en oplysende og underholdene måde at opdage byens kroge og stræder på.

Vi har eksempelvis byvandringer med disse temaer:

 • Byvandringer om LGBT+ historier
 • Natmandsturen
 • I fodsporet på Kim Larsen
 • Historiske værtshuse i København
 • Kirstens Christiania
 • I øllets fodspor

Få en guidet tur i København

Byer rummer mange kringlede kroge og bag byens facader gemmer der sig historier fra en fordums tid. Hårde liv levet inde bag vinduerne i en fattigere tid. Mange af Københavns kvarterer var ikke de eksklusive lejligheder og dyre caféer, man ser i dag. Historisk set var eksempelvis Københavns kvarter Christianshavn grundlagt af Christian den 4. for over 400 år siden. I baggårdene ved kanalerne og i de små kringelkroge var der slum, fattigdom, prostitution og brune bodegaer.

Også bandet Gasolin blev dannet på Christianshavn, og tv-serien 'Huset På Christianshavn' udspillede sig også her. Kom med og hør spændende historier med en guide, der viser dig og resten af gruppen rundt. Med en blanding af arkitektur og spændende fortællinger fra gadens stemmer kan du gå på opdagelse i og opleve historiens vingesus på en byvandring med AOF.

Byvandring i København med AOF

Historiske fortællinger

Er du interesseret i historie? Så har vi også byvandringer til dig. Du kan eksempelvis høre om natmændene, der i 300 år udgjorde den absolutte bund af det danske samfund. På vores byvandring 'Natmandsturen' kan du følge i fodsporene på dem, der udførte det arbejde, som ingen respektable folk eller fattigfolk ville røre ved.

Natmændene og deres familier levede nærmest i et parallelsamfund med deres egne regler og eget sprog. Turen foregår i København, og den vil tage dig flere hundrede år tilbage i tiden. Natmændene havde makabre jobs, og der vil også være uhyggelige historier.

Find en byvandring i København hér.

De gode historier er gemt bag historiske bygninger og skjulte facader

Der er mange gode historier gemt i murstenene. Hør om dengang livet var noget andet. Byvandringen kan dog også godt inspirere med historier fra det nutidige og virkelige liv.

Gadens Stemmer

Med Gadens Stemmer i Esbjerg kan du komme på byvandring med eksempelvis guiden Isa, der fortæller sin personlige historie om livets og byens bagside. Isa giver en indsigt i et liv med misbrug, kriminalitet, fængsel, og om dengang han blev clean. En personlig og barsk fortælling, der dog rummer optimisme og håb.

Gadens Stemmer er en socialøkonomisk virksomhed, der tilbyder socialt udsatte mennesker job som guider på sociale byvandringer. Ved at fortælle deres historie får guiderne øget selvværd, succesoplevelser og økonomisk råderum, og deltagerne får indsigt i livet som social udsat og forhåbentligt afmonteret nogle fordomme om årsagerne til socialt udsathed. Turene foregår i flere byer i Danmark.

 

Find en byvandring nær dig.

 

Oplev historiens vingesus på en byvandring med AOF

Oplev Christianshavn i København på en byvandring med AOF

 

Kom tæt på Danmarks store personligheder med en byvandring hos AOF

Det er ikke kun i Jylland og i København, der er byvandringer. Du kan fx også besøge Bjørn Wiinblads kunstnerhjem i Greve. Eller oplev Vestre Kirkegård, hvor der fortælles historier om nogle af de mange personligheder, der er lagt til hvile dér. Hér kan du komme på besøg hos gravsteder fra nogen af Danmarks største kunstnere.

Det er eksempelvis:

 • Digteren Tove Ditlevsen
 • Tidligere Statsminister Thorvald Stauning
 • Maleren Kristian Zartmann
 • Billedhugger Kai Nielsen

Mange spændende fortællinger venter dig i hele Danmark, hvor du sammen med en gruppe oplever dansk kultur og får lidt gang i benene samtidig.

Find et kursus i en by nær dig

Hos AOF har vi mange kurser til dig, der vil bevæge kroppen eller lære noget nyt. Vi har både seniorhøjskole, foredrag og bevægelseshold. På vores foredrag kan du lære om både kendte personligheders vej i livet eller om historiske og politiske emner. Vi har foredrag i hele landet på forskellige tidspunkter på ugen.

Året byder blandt andet på disse foredrag:

 • Journalist Emil Ellesøe Ditzel ‘Derfor svindlede Britta Nielsen’
 • ’Da Taliban tog magten – en barsk beretning fra frontlinjen’. Foredrag med Simi Jan   
 • Ulf Pilgaard – Hellere halvgammel end helt død
 • Søs Egelind – Kræft, trit og retning
 • TV-vært Johannes Langkilde – Min fætter er høvding i Samoa
 • Poul Madsen – Shitstorms og afsløringer – bag kulissen med chefredaktøren

 

Find et foredrag hér.

Vil du gerne bevæge dig?

Du kan deltage i mange forskellige hold hos AOF. Du kan både dyrke motion til vands og til lands. Vi har svømning, gymnastik, yoga, pilates og meget mere. Der er motionshold til alle aldre. Kig efter hold nær dig, vi har hold i hele landet.

Find et motionshold hér.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling hér.