Lær at sy hos AOF

Kribler det i fingrene for at lære at sy? Så har vi mange forskellige kurser i syning og andre håndværk. Du kan lære at sy dit eget tøj og blive fortrolig med grundlæggende syteknikker. Det kan også være, at du vil upcycle gamle tekstiler til måske en smuk skjorte eller en smart vest. Håndarbejde er en god måde at udnytte sin kreativitet på, hvor du kan lave hele projekter som eksempelvis gardiner eller lave dit eget outfit.

Hvem kan lære at sy?

Lær at sy uanset din erfaring og forudgående kendskab til syning. At sy er for alle os, hvis fingre kribler. Om du drømmer om at sy dit eget outfit, eller måske udvide din garderobe med en ny hat eller et par bukser, så kan du lære at sy det alt sammen på en symaskine. Hér lærer du komplicerede mønstre eller nemme mønstre, alt efter din motivation og lyst til at bruge tid foran symaskinen og overlockeren.

Det kræver lidt fin­ger­fær­dig­he­der, men på et sykursus hos AOF vil en erfaren underviser lære dig alt, du har brug for at vide for at komme i gang med de mest grundlæggende syteknikker. Lær at sy uanset, om du er helt nybegynder eller mere erfaren, så har vi en plads til dig. Husk på, at alt man prøver for første gang er udfordrende, men på kurset vil du løbende udvikle dine evner og blive bedre gang for gang.

Underviseren vil hjælpe dig med dit projekt, og du kan eksempelvis finde gode symønstre på de sociale medier, hvor det er blevet mere og mere populært at sy eksempelvis sit eget tøj eller måske børnetøj. Underviseren har også grundmønstre, som du kan tage udgangspunkt i og ud fra dem designe dine egne kreationer, som passer til lige netop din krops mål. Både mønstre og maskiner er tilgængelige på de fleste af vores hold, men remedier som saks, målebånd og tråd skal du selv medbringe.

Har du gamle tekstiler liggende, som egentlig ikke fejler noget, men som ikke tjener noget formål længere? Kom med på kursus hos AOF og lær at sy et blomstret dynebetræk om til en let sommerkjole eller bliv inspireret til at transformere en vatteret dækkeserviet til en praktisk strandtaske. Du kan også tegne et mønster i fri hånd, selvom det er mere for de øvede, hvis der skal komme et godt resultat. Ellers lærer du også de mest grundlæggende syteknikker. Et kursus er en oplagt måde at dele sin kreativitet med andre kreative sjæle med samme interesse.

Se vores sykurser her

Eksempler på ting, du kan lave:

  • Fransk lingeri
  • Bukser
  • Gallakjole
  • Børnetøj
  • T-shirts
  • Jakker
  • Tasker

Lær at sy og designe dit eget tøj

Det er både bæredygtigt, sjovt og lærerigt at sy tøj. Du kan bruge alle mønstre og stof til at designe dit færdige tøj. Du kan skræddersy det, så det passer præcist til til dine egne mål. Du vil have den store frihed at vælge stoffet og designet, og det er mange tidligere kursister blevet bidt så meget af, at de er fortsat derhjemme med symaskinen. Hér lærer du forskel på ma­te­ri­a­le­e­gen­ska­ber og udvælger velegnede syteknikker.

Måske har du tøj derhjemme, du vil tilrette, redde eller kopiere til noget nyt. Til syning kan du realisere, hvadend der er din sydrøm. Om det så er et par velsiddende bukser i en bestemt farve, stof eller form, en smuk sommerkjole eller den helt store galla- eller brudekjole. Både mønstre og form er op til den enkelte kursist, så du kan være kreativ.

Sykurser du eksempelvis kan prøve:

  • Design og sy dit eget tøj
  • Sy din egen BH
  • Sykursus for begyndere og letøvede
  • Syning med genbrug
  • Taskekursus
  • Skind-og lædersyning
  • Patchwork

Er du nybegynder eller erfaren?

Vi har hold i hele Danmark, hvor du kan lave hele projekter med stof og saks. Symaskinen er din hjælper, når du vil lære at sy og dygtiggøre dig i håndarbejdet. Uanset om du er erfaren eller helt ny kan du i samarbejde med andre lære det. Vi har hold til dig uanset niveau.

Det kan også være, du mangler de rigtige gardiner eller en vatteret dækkeserviet. De komplicerede mønstre, vi lærer dig om, vil altid have forklarende illustrationer, og din underviser vil være behjælpelig med at svare på spørgsmål og vise teknikken en ekstra gang. Udover det så er det hyggeligt at gå til syning, og det er dejligt at kunne snakke om stort og småt og dele sin kreativitet i fællesskab med andre.

Find et sykursus, hvor du kan sy dit eget tøj her.

Vi har også kreative kurser for børn

Vi har også kreative kurser for børn

Er dit barn en kreativ sjæl, eller vil I gerne lave noget kreativt sammen? Hos AOF har vi adskillige kreative kurser for børn. Det er alt fra tegnekurser til glaskunst. De væsentligste teknikker vil introduceres, og der er rig mulighed for at udvikle de kreative evner. Du kan læse mere om vores kreative kurser for børn her.

Se vores aktiviteter for børn

Find et kreativt kursus i en by nær dig

Lær at sy eller lær at strikke. Vi har hold til mange forskellige slags kreative sysler. Du kan lære at male, lave keramik eller hækle. Vi har hold i hele landet til dig, der gerne vil lære håndværkene fra bunden. Vi har kurser, uanset om det er symaskinen eller strik, der gør dig glad.

Er du træt af at kigge i din telefon? På et kreativt kursus hos AOF får du nærvær med andre mennesker, du får øget din kreativitet og koncentration og kommer desuden hjem med flotte kreationer. Det kan være flotte hjemmelavede gaver, noget til hjemmet eller en start på et professionelt kreativt virke.

Find et kreativt kursus her.