Lær at male hos AOF

Kan alle lære at male? De kreative sysler er ikke kun for store malere som Picasso og Van Gogh. Hos AOF har vi malerkurser til alle med en interesse for at svinge penslen. At male er for alle kreative sjæle, begyndere som øvede. Det er for dig, der kan lide at sidde hele weekenden og arbejde på dit værk, men også for dig, der bare vil udfolde dine ideer og have et frirum en gang imellem.

Vidste du, at malerkunsten er mere end fem gange ældre end skrivekunsten?

De ældste malerier, som vi kender til i dag, er de gamle hulemalerier fra stenalderen i den franske grotte Chauvet, der cirka er 32.000 år gamle. Hulemalerierne blev udført ved at udhugge et stykke i en klippevæg og derefter fylde hullet med rød okker og sort farvestof. Ofte var malerierne af vilde dyr såsom næsehorn, løver og mammutter. Mange civilisationer tog denne disciplin til sig og eks­pe­ri­men­te­re­de med malerkunsten, hvilket resulterede i, at malerkunsten udviklede sig enormt de efterfølgende år.

At male kan være en metode til at udfolde din kreativitet. Det er dig, der bestemmer, hvilke motiver og perspektiver du maler på dine egne værker. For at skabe noget unikt på dit maleri kan du anvende vidt forskellige materialer og teknikker. Erfarne undervisere på vores malehold rundt omkring i landet vil hjælpe dig til at lære det grundlæggende sammen med andre. Du kan være nybegynder og stadig skabe flotte og be­tyd­nings­ful­de resultater.

Find et malekursus her.

Hvorfor tage et malekursus?

Malerkunsten er med til at udfordre og danne kreativiteten, som er afgørende for menneskets læring, udvikling og trivsel. At male kan være en teknik, hvor du udnytter de blanke lærreder til at slippe væk fra virkeligheden og få gode oplevelser. Udover at få ro og være i nuet, har du mulighed for at møde en dygtig underviser, der kan tilbyde dig individuel vejledning og individuel sparring.

Et malekursus kan derfor ses som et sted, hvor du med penslen kan skabe et flot værk og samtidig møde andre med samme interesse. Et oplagt sted at snuse til kunst og lade sig inspirere af andres værker. Det skal være hyggeligt at male, og vi vægter fællesskabet højt med både snak og koncentration.

Lær de grundlæggende teknikker på vores malekursus

Når man maler, findes der forskellige teknikker og metoder. På vores malekurser har du muligheden for at få undervisning og en introduktion til de grundlæggende teknikker. Hos AOF kan du prøve kræfter med forskellige typer pensler og maling, så du kan udfordre din indre billedkunstner. Vi har hold til nybegyndere, og du vil få en grundig introduktion.

Her er eksempler på, hvad du kan lære på et malekursus:

  • Det abstrakte maleri
  • Akvarel
  • Akrylmaling
  • Processen fra idé til færdigt maleri
  • Farvelære
  • Perspektiv

Er du øvet? Forfin dine teknikker på et malekursus hos AOF

Har du allerede erfaring med lærred og pensel? Måske vil du gerne forfine nogle specifikke teknikker eller metoder? Så tilbyder vi også malekurser for øvede hos AOF. Du har mulighed for at tilmelde dig kurset med andre øvede, men du kan også vælge et kursus, der fokuserer på bestemte metoder for at gøre dig god til de små detaljer. Dermed kan du indgå i et sjovt og hyggeligt fællesskab, hvor i alle vil være nogenlunde på samme niveau og sammen kan opnå nye færdigheder. Dér er plads til udfordringer og at forfine dine teknikker især med henblik på dit am­bi­tions­ni­veau i forhold til dine egne malerier.

Find et malekursus her.

Et malekursus starter med det rette værktøj

For at komme i gang med det gode maleri er det vigtigt at have det rette værktøj. Vi underviser derfor altid i at bruge de rigtige værktøjer og lære dem at kende. Vi bruger både svampe, spartel, pensler og også hænderne til at lave forskellige skygger og dybde på værkerne. Penslernes form og hårdhed, eller om det skal være naturhår eller syntetisk, er også relevant at have for øje. Der findes eksempelvis pensler, der egner sig bedst til akrylmaleri, hvor andre passer bedre til oliemaleri.

Alt det lærer du om på et malekursus hos AOF. På de fleste kurser har du mulighed for at låne eller købe materialer til dit maleri. På andre kurser er det medregnet i kursusprisen. Det kan du læse mere om under de forskellige malekurser på vores hjemmeside. Bare søg på 'malekursus', så kan du finde lige dét, der passer til dig.

På et malekursus hos AOF kan du eksempelvis lære:

  • Komposition
  • Dybde
  • Skygger
  • Metode-og farvevalg
  • Pensel, papir, & lærredsviden
  • Akvarelmaling & akrylmaling
  • Abstrakt maleri

Find et kreativt kursus nær dig

Udover malekurser tilbyder AOF også andre kreative kurser. Alt fra keramik til syning. Tidspunkterne og ugedagene på kurserne er skiftende, hvilket gør det nemt for netop dig at melde dig til et kursus, der passer med din hverdag og dit skema. På hjemmesiden kan du altid se hvor og hvornår, de forskellige kurser foregår samt læse en mere detaljeret beskrivelse af dem. Du kan eksempelvis lære at tegne croquis, sy dit eget tøj eller lære at plantefarve tekstiler til eget brug. På vores kreative kurser er der plads til fordybelse i hyggeligt samvær med andre. Vi vægter gode snakke og læring højt.

Her er eksempler på andre kreative kurser:

Klik her for at finde et kreativt kursus.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Vil du gerne udforske dine tegneevner?

Vil du gerne udforske dine tegneevner?

Drømmer du om at lære at tegne? Så har vi mange forskellige tegnehold hos AOF. Få blyanten på papir og udfold dine kreative evner trin for trin på et tegnekursus. Lær at tegne mennesker, tegne dyr eller portrætter. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du vil lære praktiske tegnetips, som du kan bruge til at øve dig på at tegne på papiret.

Find tegnekurser