Tag på et kursus i fotokunst

Elsker du at tage at tage fotografier? Så har vi forskellige kurser hos AOF, hvor du kan lære at redigere og forbedre din fotokunst.

Fotografering

Fotografiet blev opfundet i starten af 1800-tallet, hvor franskmanden J. N. Niépce ved hjælp af sølvnitrat fik fastholdt et billede på papir. Det ældste kendte fotografi er fra 1826. Det blev lavet på en tinplade belagt med lysfølsom syrisk asfalt, hvorefter der blev brugt lavendelolie til at efterbehandle det med. Eks­po­ne­ring­sti­den var otte timer.

Heldigvis er der sket en del med fotografiet sidenhen, hvor vi kan have et godt kamera ved hånden i alle døgnets timer. Men at tage det gode fotografi og redigere det i forskellige programmer, så farverne og og motivet bliver sin egen kunstart. Vil du blive din egen fotokunstner eller fotograf?

Kunst er ikke kun maleri og skulptur. Med fotografer som Jan Grarup, Fryd Frydendahl og mange andre har dansk fotokunst fået international opmærksomhed. I mange år malede man naturen, og det har altid eksisteret, at mennesket har forsøgt at gengive skønheden. Med fotografiets opdagelse er det ikke kun natur, der bliver til kunst. Vi kan pludselig gengive mennesker i detaljer, byer og fotografier fra historiske begivenheder som eksempelvis Murens Fald, der er gemt til eftertiden.

Find fotokurser lige her.

Fotografering: Basishold for begyndere

Et basis kursus i foto og fotokunst lærer dig de grundlæggende teknikker af en erfaren underviser på hold, hvor der er mulighed for sparring og inspiration i fællesskab med andre med samme interesse.

På et kursus i fotokunst kan du eksempelvis få viden om lyssætning, sort/hvid redigering, komposition, det gyldne snit og redigering i Lightroom eller Photoshop. Det er kun fantasien, der sætter grænser for fotografen nu til dags, og der findes et hav af digitale værktøjer, der er bygget af grundstenen fra den videnskab, der har været flere årtier undervejs.

Om det er mennesker, natur, indretning eller bygninger/arkitektur, du kan lide at fotografere, så er der gode muligheder for at lære alt om fotokunst på et kursus. Det er ikke kun malerier, der kan pryde hjemmets vægge, dansk fotokunst har gjort sit indpas i mange hjem, og måske kan dine fotografier også blive til kunst på plakater i hjemmet.

Find et fotokursus hos AOF her.

Hvad lærer du eksempelvis på et kursus i foto?

  • Basis fotografering
  • Motiv og komposition
  • Bil­led­re­di­ge­ring i digitale re­di­ge­rings­pro­gram­mer, eksempelvis Lightroom eller Photoshop
  • Sort/Hvid fotokunst
Vi har også kreative kurser for børn

Vi har også kreative kurser for børn

Er dit barn en kreativ sjæl, eller vil I gerne lave noget kreativt sammen? Hos AOF har vi adskillige kreative kurser for børn. Det er alt fra tegnekurser til glaskunst. De væsentligste teknikker vil introduceres, og der er rig mulighed for at udvikle de kreative evner. Du kan læse mere om vores kreative kurser for børn her.

Se vores aktiviteter for børn

Fotografering: Udvidet hold for øvede

Er du øvet i fotografiens verden, men ønsker at blive bedre? Så har vi forskellige hold, der kan hjælpe dig med at fokusere på detaljer og nye teknikker. Du kan lære at redigere billeder på professionel vis af en erfaren underviser. På et kursus i fotokunst bliver du præsenteret for praktiske fotoøvelser og opgaver, som du vil få feedback på. Medbring dit eget kamera og computer og resten er kun fantasien og din egen motivation, der sætter grænser.

På et kursus i foto vil du også kunne lære om nye teknikker, og hvordan de skal bruges. Eksempelvis at bruge RAW-formatet og få mere ud af dine billeder. RAW kan sammenlignes med det gammeldags filmnegativ, og ligesom i mørkekammeret kan du justere lys og skygge i de områder, du har lyst til. Adobe Lightroom konverterer RAW-billeder og holder orden på og behandler store mængder af fotos med hurtig tilretning, beskæring og arkivering af relevante motiver. Du kan også nemt arbejde videre i Photoshop eller andre re­di­ge­rings­pro­gram­mer.

Hvad kan du eksempelvis lære?

  • At redigere farver, lys, kontrast og special effects.
  • At fritlægge motiver til brug i grafiske opsætninger
  • At bruge RAW-format til at justere lys og skygge
  • Værktøjer til at skabe din egen fotostil

Lær at redigere dine billeder

At redigere et billede kan sammenlignes med, når kunstnere lægger de små fine strøg og detaljer med en pensel på et maleri. Et motiv kan være flot i sig selv, men for at give det et helt unikt udtryk kræver det ofte et godt digitalt værktøj. På et kursus i fotografi lærer du om, hvordan du bruger programmerne til eksempelvis at lave plakater med dine fotos. Det kan også være, at du vil lære at bruge surrealistiske motiver til at fremme en hi­sto­ri­e­for­tæl­ling visuelt i billedet.

Du kan lave glaskunst hos AOF

Du kan lave glaskunst hos AOF

Hos AOF har du mulighed for at lave glaskunst i hyggeligt selskab. Du kan se hvilke kurser findes nær dig lige her.

Se vores glaskurser her

Find et kreativt kursus i en by nær dig

Hos AOF har vi mange forskellige kreative kurser til dig, der vil udfordre dig selv på nye måder. Det er aldrig for sent at lære noget nyt, og det er både hyggeligt og lærerigt at være kreativ i fællesskab med andre. Vores erfarne undervisere vil hjælpe dig med at få dine idéer til live med forskellige metoder, uanset om du drømmer om at udtrykke dig i ler, maling eller måske i glas.

Du kan fx prøve kræfter med tegning, keramik eller syning. Du kan også se alle kurser i de kreative fag her

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.