Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 650 kr/person
 • Efterløn, Brønderslev 590 kr/person
 • Pensionist, Brønderslev 590 kr/person

Kursusdage

 • 05-09-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 12-09-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 19-09-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 26-09-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 03-10-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 10-10-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 24-10-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 31-10-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 07-11-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35
 • 14-11-2022
  Mandag
  09:00 - 11:35

Beskrivelse

10 spændende foredrag med hyggeligt samvær.

Enkelt foredrag: Kr. 100,-
Tilmelding på 98903275

5. september:
Et liv med selvskade
v/ forfatter og foredragsholder Marina Fauerholdt, Hals
Gennem sin debutbog ”Barberbladstræet” indviede Marina offentligheden i kendskabet til en barsk barndom og ungdom med omsorgssvigt og seksuelle krænkelser.
Bogen var for Marina en form for terapi, som hjalp hende ud af en tilværelse med selvskade. Hendes nyeste bog ”Smertens kys” er således en beretning om et liv i selvskadens vold. Livet som forfatter og foredragsholder har forvandlet Marina fra et skrøbeligt offer til en stærk og afbalanceret kvinde med mod på livet.

12. september:
Foto-Henning i aktion for Danmark
v/ pensioneret fotograf Henning Kristensen, Birkelse
Henning Kristensen var ansat i 40 år i Flyvevåbnet, hvor han havde bagsædestatus i 30 år i F-16 fly.

Sammen med sin ven F-16 pilot Thomas MET Kristensen har han udgivet flere bøger om sine oplevelser på danske vinger. Hør om dette samarbejde og om livet som udsendt soldat og arbejdet for og med veteraner.

Og hør om Lynx helikopteren, som var i tjeneste i det danske forsvar fra 1980-2017. Hør om de mange opgaver og dramatiske hændelser som helikopteren var involveret i - fra der nordligste Grønland til piratjagt i Adenbugten.

Om at redde mange liv under særdeles vanskelige vilkår – men også være involveret i at tage liv i piratjagt. 

19. september:

Tivoli Karolinelund – storhed og forfald
v/ Foredragsholder Flemming Retbøll, Aalborg
Tag med Flemming Retbøll en tur med ud i det gamle Tivoli Karolinelund og hør om de mennesker, der har ejet eller har haft nær tilknytning til Tivoli Karolinelund.
Ofte minder og historier, der strider mod hinanden. Om Tivolikongen Franck Bo Lind og om hans søn Lars Bo Lind, der som kronprins ikke kom til at overtage Tivoli. Men også lidt om Volmer Lind, der i 1947 skabet et Tivoli i Karolinelund.
Vi følger historien videre med Torben ”Træsko” Pedersen, der for en kort periode overtog Tivoli og til 2010, hvor den endelige dødsdom blev afsagt.
Og hør om hvordan planerne for det nye Karolinelund skrider frem.

26. september:
“Jerslev-fruens” forsvinden i 1972
V/ Mads Thomsen, Sulsted
En forårsdag for 50 år siden forsvandt Mads Thomsens mor Sonja fra familiens hjem på Sterupvej 111 i Jerslev. En hændelse der satte dybe spor i den dengang 14-årige dreng og hans to yngre brødre.
Drengenes mor var uddannet gymnastiklærer og underviste på Toftegårdskolen i Jerslev, hvor drengene gik i skole. Men den dag, fortalte hun, skulle hun til frisør i Tårs. Da de tre brødre på 14, 10 og 8 år tog af sted i skole, var det sidste gang i mange år, de så deres mor.
Mads Thomsen fortæller om de begivenheder, der kom til at præge brødrenes liv, og som hele landet fulgte med i, via følelsesladede artikler i aviser og ugeblade. Selvom alle kendte til sagen, blev der aldrig taget hånd om den smerte, som morens forsvinden påførte de tre drenge.
Hør hvordan savnet og sorgen har påvirket livet, set i “bakspejlet”, her 50 år efter.

3. oktober:
Har banditter brug for en præst?
v/ præst Lena Bentsen, Klarup
Arresthuspræst og præst for løsladte, Lena Bentsen fra Vor Frue kirke i Aalborg, tager os med en tur bag tremmerne i Aalborg Arrest. Et møde med skæbner og vilkår som er fremmede for de fleste af os, - fortalt med respekt for den tavshedspligt arresthuspræsten som enhver præst er underlagt. Og et spørgsmål om, hvordan vi som samfund tager imod den, der har endt sin afsoning.
At være præst for indsatte og udsatte mennesker indebærer en mangfoldighed af opgaver og erfaringer. Lige fra omsorg i meget praktisk forstand til omsorg i åndelig forstand.

10. oktober:
Mariager fjord – Danmarks smukkeste fjord
v/ Henrik Bugge Mortensen, Rebild
Det er selvfølgelig store ord at kalde Mariager Fjord for ”Danmarks smukkeste fjord”, men har man først besøgt det storslåede og fantastiske landskab langs fjordens bredder, er man ikke tvivl, den er noget helt særligt!
Hør Henrik Bugge Mortensen fortælle om sin store kærlighed til dette stykke Danmark, der er en sand skattekiste, når det gælder gode historier og landskabelige perler. I løbet af foredraget, der kombineres med filmen ”Danmarks smukkeste fjord” kommer vi hele vejen rundt om den 36 kilometer lange jyske fjord. Vi skal mere end 15.000 år tilbage i tiden, da fjordlandskabet blev skabt og videre op gennem historien, hvor det bl.a. skal handle om tyskernes sidste bastion på ”Bjerget” i Helberskov, herregården Visborggård og Den hvide hest, Danmarks største køkkenmødding, Hohøj og ”Jyden, han æ stærk å sej”, Gustav Wied og herregården Overgård og meget mere.

24. oktober:
Mellem Hammer og Kors
V/ direktør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum
For omkring 1000 år siden blev to kvinder lagt i hver sin grav i Nordjylland. Den ene ved Fyrkat, den anden ved Sebbersund. Den ene tilhørte den sidste generation af asatroende, den anden den første generation af kristne i Danmark.
Med udgangspunkt i disse to nordjyske kvinder, som hver har indtaget deres personlige standpunkt i spørgsmålet om tro og sædvaner i den sidste del af vikingetiden, fortælles om samfundet, kongemagten og ikke mindst overgangen fra asatro til kristendom i vikingernes Nordjylland.

31. oktober:
Særlige steder i Tyskland
V/ Hans Peter Rasmusssen, Aalborg
Tag med Hans Peter Rasmussen til en del tyske steder med særlige historier at fortælle-om drama, tragedie, pudsighed, skønhed, storhed o.s.v.
Rejseruten går først hurtigt gennem det tidligere Vesttyskland med et par markante stop undervejs helt til bunden af Tyskland. Herefter går turen opad fra Bayern til Sachsen, Sachsen-Anhalt og så Meckleburg. Rejsen slutter med en perle i Schleswig-Holstein. Alle rejsemål er krydret med billeder og gode, spændende historier, som Hans Peter selv har lært at kende.

7. november:
Musikforedrag om Flemming ”Bamse” Jørgensen
V/ Thomas Holst – Den skaldede pædagog
Thomas Holst fortæller historien om Flemming ”Bamse” Jørgensen, der var en del af den danske musikscene i over 35 år. Vi hører om Bamses liv, hans opvækst, tiden som ung musiker i Århus, kærligheden og det at være hele Danmarks Bamsefar.
Musikforedraget vil undervejs være krydret med sange fra Bamses karriere, udsat for akustisk guitar og Thomas´ rustne tenor.

14. november:
På jagt efter vampyrfisk, anakondaer og verdens største gnaver
v/ Michael sand, Hjallerup
Fotografen og forfatteren Michael Sand fortæller om eventyr og oplevelser med det enestående dyreliv i Sydamerikas regnskove og enorme vådområder. 
Han tager os med på ind i regnskoven – på jagt efter vampyrfisk, der med tiden udvikler så store tænder i undermunden, at de vokser ind i kraniet af de aggressive fisk.
Under foredraget fortæller forfatteren også om sit kvælertag med verdens største slanger – den grønne anakonda ligesom han beretter om nedlæggelse af klodens største gnaver, som måske bedst kan sammenlignes med et forvokset marsvin på 60-70 kilo.


 


 


 


 


 


 


 Lignende kurser