Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 26-09-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 03-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 10-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 24-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 31-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 07-11-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 14-11-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 21-11-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Mandag 26. september
Biolog Anton Raundahl
KOEN – fra verdens vigtigste husdyr til klimasynder
For 10.000 år siden blev omkring 100 urokser tæmmet et sted i Mellemøsten. Denne begivenhed fik uvurderlig betydning for vores civilisation, og den ene del af foredraget fortæller om koens store rolle i religion, myter, kunst og kultur. I dag er koen blevet ensbetydende med klimakrise, men sandheden er noget mere nuanceret. Foredragets anden del vil gøre dig klogere på de faktiske forhold. Raundahl fik i 2021 udgivet bogen ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr, som blandt andet fik seks hjerter af Søren Ryge i Politiken.

Mandag 3. oktober
Forfatter og coach Søren Hauge
Skyernes endnu vildere verden
Hørte og så du ikke sky-foredraget for år tilbage, så er her en mulighed for at få et helt nyt forhold til skyer. Oplevede du det, så er her en fortsættelse, der vil fascinere dig. I løbet af foredraget vil du med garanti få lært ”skyernes ABC” på en let og sjov måde, som du kan dele med andre og det vil give dig nye oplevelser af himlen og dens underfulde skue. Du vil i løbet af foredraget få både viden og smukke oplevelser – og himlen vil være mere spændende end nogensinde før.

Mandag 10. oktober
Forfatter Palle Reimann
Pest, kopper og kloge koner
Karantæne og vaccine er ord, vi kender fra middelalderen. Fra en gang hvor man troede, blodet blev dannet i leveren, at hjertet husede livsånden og at mennesket bestod af fire kropsvæsker.  Jordemødre og kloge koner behandlede med besværgelser og naturmedicin og blev brændt på bålet, når det gik galt. Dengang vidste man intet om bakterier eller virusser, men man havde alligevel en vaccine mod kopper. Foredraget tager dig med på en farverig tur blandt hekse og middelalderens medicinske viden og eksperimenter.

Mandag 24. oktober
Højskolelærer Anja Kjølbye
De fynske malere
Fynbo-malernes billeder hører til blandt de mest skattede værker i den danske kunsthistorie. Kredsen, der udsprang omkring malermester Syrak Hansens værksted i Fåborg, blev flettet ind i hinanden via ægteskaber og venskaber. Kunsten forbandt dem på anden vis. Vi dykker ned i værkerne skabt af ægteparrene Syberg og Larsen, og ser på hvordan Fritz og Johannes prægede den danske kunstscene i begyndelsen af det 20. århundrede, og hvordan Anna og Alhed i de senere år er hevet frem og fejret.

Mandag 31. oktober
Tidligere chefredaktør Poul Madsen
Shitstorm
Få danskere har stået i så mange shitstorms, som Ekstra Bladets tidl. chefredaktør Poul Madsen. Det har været 14 vanvittige, sjove og grænseoverskridende år. Men det har ikke været uden omkostninger.
Kom med helt ind bag facaden på både Ekstra Bladet og Poul Madsens liv.  Og som altid når Poul Madsen taler, bliver ingen skånet. Heller ikke ham selv.

Mandag 7. november
Eventyrer Rasmus Krath
Nye eventyr i det nordvestlige Afrika
Rasmus er højskolens faste eventyrer, og hans foredrag vækker altid begejstring. Denne gang har han været på rejse i det nordvestlige Afrika, og det skal der nok være kommet en fortælling eller to ud af…

Mandag 14. november
Provst Kræn Christensen
Livsgnist, livsmod og livsfortælling
Hvor man end befinder sig i livet, så gælder det om at bevare livsgnisten. Hvor kommer den fra, og hvor går den hen, når den ikke er der? Livsgnisten i tilværelsen ændrer sig og tager forskellige former alt efter, hvor man er i livet. Kan livsgnisten forbruges, så der bliver mindre og mindre af den? Er livsgnisten noget, vi skal præstere, eller har vi den bare? Hvordan møder man livet uden at være trist, således man også mister livsgnisten. Hvad stiller man i grunden op når der ikke længere er plads til begejstring på samme måde som man var vant til? Når gnisten springer kan alting ske…..og det er ganske vist.

Mandag 21. november
Arne Tubæk Naamansen
Verden har brug for mere Canada
Canada er verdens næststørste land og har verdens 11. største økonomi. Landet lever stille og mere anonymt end naboen mod syd, men hvilket land er Canada egentligt? Er det ikke bare amerikanere, der bor længere mod nord? Canadierne har selv svært ved at definere, hvem de er, men et kan canadierne blive enige om: De er ikke amerikanere.


Lignende kurser