Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 27-09-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 04-10-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 11-10-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 25-10-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 01-11-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 08-11-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 15-11-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 22-11-2022
  Tirsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Tirsdag 27. september
Biolog Anton Raundahl
KOEN – fra verdens vigtigste husdyr til klimasynder
For 10.000 år siden blev omkring 100 urokser tæmmet et sted i Mellemøsten. Denne begivenhed fik uvurderlig betydning for vores civilisation, og den ene del af foredraget fortæller om koens store rolle i religion, myter, kunst og kultur. I dag er koen blevet ensbetydende med klimakrise, men sandheden er noget mere nuanceret. Foredragets anden del vil gøre dig klogere på de faktiske forhold. Raundahl fik i 2021 udgivet bogen ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr, som blandt andet fik seks hjerter af Søren Ryge i Politiken.

Tirsdag 4. oktober
Skuespiller Brian Hansen
Det komiske og det tragiske
”Når noget er tragisk, kan det blive så tragisk, at det bliver komisk, og når noget er komisk, kan det blive så komisk, at det bliver tragisk”. Med udgangspunkt i den italienske teatertroldmand Dario Fo vil vi afsøge det at gøre humor til en aktiv del af hverdagen. I foredraget kommer vi omkring Molière, Holberg og Storm P, samt andre danske humorister. Et levende teaterforedrag hvor teaterscenens tragedier og komedier blandes med genkendelige situationer fra hverdagen.

Tirsdag 11. oktober
Forfatter Palle Reimann
Pest, kopper og kloge koner
Karantæne og vaccine er ord, vi kender fra middelalderen. Fra en gang hvor man troede, blodet blev dannet i leveren, at hjertet husede livsånden og at mennesket bestod af fire kropsvæsker.  Jordemødre og kloge koner behandlede med besværgelser og naturmedicin og blev brændt på bålet, når det gik galt. Dengang vidste man intet om bakterier eller virusser, men man havde alligevel en vaccine mod kopper. Foredraget tager dig med på en farverig tur blandt hekse og middelalderens medicinske viden og eksperimenter.

Tirsdag 25. oktober
Birgithe Kosovic
Det, du ikke vil vide
I foredraget fortæller jeg om den dansk-jugoslaviske familie, jeg er vokset op i, der altid var på kanten af et sammenbrud på grund af min fars voldsomme vrede, og som blev ødelagt, da han i 2013 besluttede, at vi skulle være som døde for hinanden. Er det en fortælling om mislykket integration? Er det en fortælling om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? Døm selv, når jeg fortæller om mit barndomshjem.

Tirsdag 1. november
Tidligere chefredaktør Poul Madsen
Shitstorm
Få danskere har stået i så mange shitstorms, som Ekstra Bladets tidl. chefredaktør Poul Madsen. Det har været 14 vanvittige, sjove og grænseoverskridende år. Men det har ikke været uden omkostninger.
Kom med helt ind bag facaden på både Ekstra Bladet og Poul Madsens liv.  Og som altid når Poul Madsen taler, bliver ingen skånet. Heller ikke ham selv.

Tirsdag 8. november
Eventyrer Rasmus Krath
Nye eventyr i det nordvestlige Afrika
Rasmus er højskolens faste eventyrer, og hans foredrag vækker altid begejstring. Denne gang har han været på rejse i det nordvestlige Afrika, og det skal der nok være kommet en fortælling eller to ud af…

Tirsdag 15. november
Fortæller Lena Bjørn
Decameron – en historie om en 600 år gammel pandemi
Forfatteren Boccacio skrev værket Decameron, som består af en række frække og sjove fortællinger fra et pestramt Firenze. Et Firenze hvor sædernes forfald stortrivedes og alle hæmninger blev smidt overbord – man vidste alligevel ikke om man levede ugen ud. 10 unge mænd og kvinder flygtede fra det pestramte Firenze til et landsted udenfor byen og fordrev tiden med at fortælle historier til hinanden. Og historierne står lyslevende i dag 670 år senere i en helt anden pandemitid.

Tirsdag 22. november
Provst Kræn Christensen
Livsgnist, livsmod og livsfortælling
Hvor man end befinder sig i livet, så gælder det om at bevare livsgnisten. Hvor kommer den fra, og hvor går den hen, når den ikke er der? Livsgnisten i tilværelsen ændrer sig og tager forskellige former alt efter, hvor man er i livet. Kan livsgnisten forbruges, så der bliver mindre og mindre af den? Er livsgnisten noget, vi skal præstere, eller har vi den bare? Hvordan møder man livet uden at være trist, således man også mister livsgnisten. Hvad stiller man i grunden op når der ikke længere er plads til begejstring på samme måde som man var vant til? Når gnisten springer kan alting ske…..og det er ganske vist.


Lignende kurser