Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 100 kr/person

Kursusdage

  • 16-11-2023
    Torsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

Tag med Tom Buk-Swienty på safari – til helvede – og hør ham fortælle om sin seneste bog, et stykke medrivende dansk verdenshistorie.

Der er tale om den utrolige fortælling om 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til kolonien Tysk Østafrika (Tanzania). Foran sig på et maskeret skib havde de 25.000 sømil, Atlanterhavet, Kap det Gode Håb – og mod sig Royal Navy. Senere fulgte en mange tusinde kilometer fodrejse igennem det afrikanske vildnis, hvor sønderjyderne endte som jaget vildt.

I persongalleriet er der udover de ydmyge sønderjyder, der var tvunget med i krigen på tysk side, og afrikanerne, som måtte udstå ufattelige lidelser, også verdenshistoriske personligheder som Winston S. Churchill og den legendariske tyske general Paul von Lettow-Vorbeck, kendt og berygtet som ”Afrikas løve”.

Foredraget vil blive suppleret med enestående samtidige fotografier, der bringer tilhørerne helt tæt på de dramatiske begivenheder, og desuden vil Buk-Swienty berette om sine egne mange ophold i Tanzania i forbindelse med sin research og skrivearbejdet.

Om Safari i helvede skrev pressen bl.a.: ”International page turner-klasse” (JyllandsPosten), ”en formidabel røverhistorie” (Weekendavisen) og ”et stykke grundigt researchet verdenshistorie”, Politiken.

Foredraget sker i samarbejde med Horsens Kommunes Biblioteker, SundhedsTeamet Horsens og FOF


Bemærk

Unummerede pladser. Tilsendte faktura bruges som billet og forevises ved indgangen. Dørene åbnes kl. 18.30.

Lignende kurser