Yoga hos AOF

Vil du gerne dyrke yoga? Så har AOF et kursus i yoga til dig. Vi har kurser på alle niveauer. Vores yogakurser har undervisning med en professionel yogalærer. Undervisningen kan både være workshops, et weekendkursus eller et længere forløb med mødegange over hele året. Med fokus på både åndedrættet og mindfulness er yoga en god motionsform for sindet og kroppen.

Yoga for alle

Yoga har eksisteret i mange år, og der er mange forskellige slags. Fælles for alle slags yoga er, at det skal forene og skabe harmoni mellem kroppen og tankerne. De fysiske øvelser i yoga hedder Asana. De mange forskellige yogatyper har forskellige formål og træningsformer. Derfor er der helt sikkert en yogatype til dig. Vi sørger for, at der er grundig introduktion til øvelserne, så du som deltager kan føle dig tryg og godt forberedt til træningen. Gennem forskellige øvelser vil du bevæge kroppen på nye måder, der både udstrækker og styrker muskulaturen. Der bliver brugt ån­de­drætsø­vel­ser, så du opnår ro og nærvær i kroppen. Det skaber en forståelse for alle dele af kroppen. Hvis du har erfaring med yoga i forvejen, så er der også yo­gaun­der­vis­ning til dig.

Vi har også kurser i meditation og yoga. Din yogalærer vil undervise i meditation, så du lærer om vejrtrækning, imens du styrker og strækker kroppen. Ån­de­drætsø­vel­ser er en stor del af yoga, og kurset kan skabe ro, uanset om det er vinyasa eller yin yoga.

Her er et udpluk af typer af yoga hos AOF:

  • Yin Yoga
  • Hatha Yoga
  • Vinyasa Yoga
  • HIIT Yoga
  • Lyengar Yoga
  • Ashtanga Yoga

Måske har du aldrig prøvet yoga, eller det er for lang tid siden, du sidst har dyrket yoga. Det kan også være, at du er øvet eller bare trænger til ny energi? Uanset hvad så har vi hold i hele Danmark, hvor du kan dyrke og prøve yoga, så du kan blive bevidst og stærk i hverdagen i din krop. Find et yoga kursus her.

Yogakursus til alle målgrupper

Hér kan du læse om 3 af de hyppigste yoga-former hos AOF. Der er noget for alle, om det er udstræk og ro i kroppen eller hård træning.

Yin Yoga

Yin yoga er den blideste form for yoga. Det er en stille, indadvendt og meditativ yogapraksis. I yin yoga er det ikke udtalt musklerne, der bliver styrket. Hér strækker man bindevævet som ledbånd, sener og ligamenter. Hvert stræk varer omkring 3 minutter, så bindevævet bliver strukket lidt efter lidt. Nervesystemet falder til ro i de lange stræk, og det hjælper på hjernen i en stresset hverdag.

HIIT Yoga

HIIT - Høj Intensitets Interval Træning bliver på den type hold blandet med yoga. Det er hård og effektiv træning, der træner muskler og giver dig sved på panden. Med HIIT toner vi kroppen med korte hvileperioder mellem intervallerne. Der vil altid være en god udstrækning til sidst, og ligesom i alt andet yoga er der fokus på åndetrættet.

Hatha Yoga

Hatha yoga er en klassisk yogaform. Ved hjælp af øvelser både stående, liggende og på knæ kan du få en god træning, samtidigt med at nervesystemet kommer i ro af den dybe vejrtrækning. Hér får du øvet alle de klassiske stillinger, og du vil opleve fremgang og øget smidighed fra gang til gang.

Det kan være en fantastisk oplevelse for mange, at man bliver stærkere i kroppen og få ro i sind og sjæl. Følelsen af, at kroppen er nærværende og lærer den dybe vejrtrækning, kan også have positiv effekt på humøret.

Find dit yoga kursus her.

Graviditet og fødsel

Graviditet og fødsel

Hos AOF har vi også kurser for dig som er eller snart bliver mor. Du kan som nybagt mor eller gravid for eksempel deltage i gravidyoga, efterfødselsyoga, vandgymnastik og mange andre hold til dig, hvor der tages hensyn til din fysik.

Se mere her

Hvilke øvelser laver du på et yogakursus?

Undervisningen byder på mange forskellige slags øvelser. Nogle i kort tid, andre i lange stræk og i positioner, der udfordrer kroppen. Yogaen er god træning til en stresset krop, da man føler hver en nerve, led og muskel i stillingerne.

Hér er eksempler på stillinger/Asanas, du kan lære:

  • Hunden
  • Træet
  • Krigeren
  • Kobraen

Hos AOF kan du finde et træningshold nær dig

Vil du gerne træne din krop? Så har vi et kursus til dig. Du kan læse de forskellige hold­be­skri­vel­ser på vores hjemmeside i oversigten over holdene.

Du kan deltage i træning, selvom du har skader eller ikke har trænet før. Det kan du snakke med din underviser om, så du kan få ro og tryghed til at træne i fællesskab med andre. Vi har mange yogahold, men er du interesseret i andre træningsformer, så kan du kigge i vores oversigt over træningshold hér.

Du kan også starte til: