Qi Gong: Oplev de meditative helbredsøvelser

Kunne du tænke dig ny energi, en indre ro og større velvære? Qi Gong er igennem langsomme og gentagne bevægelser med til at opbygge kroppens indre energi. Nogle af de ændringer, du kan forvente at opleve ved at lave Qi Gong er blandt andet langsommere åndedræt, forbedring af fordøjelse og blodcirkulation og desuden et mere sensitivt nervesystem.

Hvad er Qi Gong?

Kinesisk medicin er et holistisk sundhedssystem baseret på mere end 3000 år gammel tradition. Medicinen bygger blandt andet på den verdenskendte teori om yin og yang. Ethvert fænomen i verden kan opdeles i Yin og Yang heriblandt - også den menneskelige krop. Ifølge den kinesiske medicinteori kan kroppen ikke opretholde en normal tilstand, uden at yin og yang er i balance. Qi Gong øvelser er med til at regulere kroppens yin og yang, da kroppen ikke kan gøre det automatisk. Eksempelvis betegnes kulde- og varmesymptomer som værende henholdsvis yin og yang symptomer.

To særligt kendte kinesiske motionsformer, der kan virke helbredende for kroppen er Qi Gong, der minder om helsegymnastik og Tai Chi, der er en kampsport.

Hvorfor er Qi Gong godt for dig og din krop?

Til Qi Gong arbejder vi med bevægelse af alle kroppens legemer. Bevægelserne kan umiddelbart virke enkle og lette at udføre, men det centrale er at holde kon­cen­tra­tio­nen og udføre øvelserne langsomt og korrekt. Vi arbejder med mange og vidt forskellige øvelser. Eksempelvis øvelser der udføres siddende, hvor specielt dit åndedræt er i fokus.

Da træningen ikke er fysisk belastende, er den for alle, der ønsker en sundere krop og sjæl uanset kondition og styrke.

Øvelserne kan eksempelvis afhjælpe dig med:

  • Stress
  • Depression
  • Smerter
  • Spændinger

Du kan blandt andet opnå at:

  • Øge din kro­ps­be­vidst­hed
  • Styrke balance, udholdenhed og koordination
  • Forbedre kropsholdning
  • Forbedre immunsystem, nervesystem og væv
  • Regulere den indre termostat, som kan have positiv effekt på hedeture, kulde og varme
  • Hjælpe til at lindre smerter ved kroniske sygdomme og smerter i kroppen
  • Skabe ro i kroppen
Find dit næste motionshold hos AOF

Find dit næste motionshold hos AOF

Leder du efter hold inden for andre motionsformer? Hos AOF har vi hold i mere end 25 forskellige motionsformer. Heriblandt finder du for eksempel hold som selvforsvar, zumba, aerobic, afspænding, dans og mange mange flere. På nedenstående link kan du se de mange muligheder, men du kan også manuelt søge efter bestemte kurser på vores hjemmeside. Klik her for at se alle hold i motion og bevægelse.

Find et motionshold nær dig

Vælg mellem mange forskellige hold

Hos AOF har du muligheden for at deltage på forskellige slags Qi Gong hold. De forskellige muligheder adskiller sig fra hinanden både på de forskellige stilarter på holdet, men også tidspunkter og varighed er forskellige. For eksempel har du mulighed for at deltage på hold, hvor Qi Gong og Tai Chi bliver kombineret. Derudover har vi hold som "Qi Gong workshop med tema variation", "Lær at mestre dit sind" og mange andre.

Der kan være mange årsager til, at netop du burde deltage på et hold i Qi Gong. På et hold i Qi Gong fokuserer vi på at kombinere en seriøs og effektiv træning med et hyggeligt arrangement med tæt samvær. En dygtig underviser vil lære dig metoder til at udføre de fysiske øvelser, så du efterfølgende kan udføre træningen på egen hånd.

Ved at udføre relevante Qi Gong-bevægelser, kan du styrke helbredet. Særligt er sjæl og sind i fokus, og Qi Gong kan sammenlignes med meditation og mindfulness.

Hos AOF kan du let finde et Qi Gong hold nær dig. Vi har nemlig hold i hele Danmark. Derudover afholder vi holdkurserne på forskellige ugedage og tidspunkter. Derfor er det let for dig at finde et hold, der både ligger tæt på dig, men samtidig også passer med dine gøremål i hverdagen. 

Vil du hellere prøve noget andet? Læs fx mere om yoga eller pilates.

Hvis du har yderligere spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding til vores kurser, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.