Alexanderteknik hos AOF

Alexanderteknik er bevægelseslære, som forebygger fysiske skader og uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre. Mange smerter og lidelser skyldes uhensigtsmæssig brug af kroppen såsom dårlige arbejdsstillinger eller en dårlig kropsholdning. Det kan alexanderteknik hjælpe dig med at undgå.

Bevægelse og afspænding af kroppen

Der findes mange forskellige teknikker og metoder til at bevæge og afspænde kroppen. Særligt kendte motionsformer er yoga og gymnastik. Ale­xan­der­tek­nik er en teknik, der har elementer fra flere forskellige motionsformer og kombinerer dem. Derudover er der fokus på at udføre bevægelserne i det korrekte tempo for at opnå den største effekt.

Ale­xan­der­tek­nik kan bruges som afspænding af kroppen. Derfor har mange også gode erfaringer med at forebygge smerter ved brug af ale­xan­der­tek­nik, og teknikken har fået stor opmærksomhed.

Ale­xan­der­tek­nik kan afhjælpe mange velkendte skader og skavanker. Eksempelvis problemer som rygsmerter, hovedpine, musearm, problemer i be­væ­ge­ap­pa­ra­tet og diffuse muskelsmerter. Alle disser problemer og mange skader generelt kan være et resultat af dårlige vaner og ubevidst uhen­sigts­mæs­sig brug af kroppen. Du kan derfor forebygge eller modvirke en hel del sygdomme ved at øge din kro­ps­be­vidst­hed.

Forebyg skader med ale­xan­der­tek­nik

Ale­xan­der­tek­nik guider dig i at forebygge skader og uhen­sigts­mæs­si­ge vaner. Uhen­sigts­mæs­si­ge be­væ­gel­ses­møn­stre kommer i mange former i dagligdagen, heriblandt uhen­sigts­mæs­si­ge ar­bejds­stil­lin­ger. Dårlige vaner kombineret med gentagne bevægelser kan resultere i kroniske spændinger, der yderligere kan medføre permanente skavanker og sygdom.

Ubekvemme ar­bejds­stil­lin­ger kan være svære at undgå og kan blive til indgroede vaner, der resulterer i et dårligt helbred både fysisk og mentalt. Du kan derfor bruge ale­xan­der­tek­nik som redskab til at undgå unødvendig fysisk og psykisk smerte.

 

 

Hvad er ale­xan­der­tek­nik?

Ale­xan­der­tek­nik er en un­der­vis­nings­form, der stammer tilbage fra 1800-tallet og er opkaldt efter Frederick Matthias Alexander. Teknikken karakteriseres som værende neurofysisk træning, der fokuserer på samspillet mellem tyngdekraften, kroppens mekanik og bevidstheden.

Ale­xan­der­tek­nik lærer dig gennem øvelser, der fokuserer på kropsholdning og be­væ­ge­ap­pa­ra­tet, at danne et mere optimalt be­væ­gel­ses­møn­ster. Eksempelvis arbejder vi på nogle af kurserne med elementer fra "Dart Procedures", hvor der er fokus på urbevægelser, som stimulerer oprindelige reflekser og koordination. Kro­ps­be­vidst­hed er et nøgleord i ale­xan­der­tek­nik.

Ale­xan­der­tek­nik kan altså bruges til at forbedre alle situationer, hvor du bruger be­væ­ge­ap­pa­ra­tet i dagligdagen.

Du kan finde kurser inden for ale­xan­der­tek­nik her.

Konkrete værktøjer til, hvordan du kan forbedre din performance indenfor:

  • Kropsholdning
  • Åndedræt
  • Sidde foran computer
  • Holde tale eller give præsentationer
  • Bevæge dig generelt
  • Udføre aktiviteter som yoga, løb, strik, madlavning, cykling osv.
Yoga hos AOF

Yoga hos AOF

Vil du gerne udforske yogaverdenen? Hos AOF har vi adskillige yogakurser, så der er noget til enhver smag og ethvert niveau. Du kan se, hvilke yogakurser vi har nær dig lige her.

Yogakurser hos AOF

Hvordan foregår en lektion med ale­xan­der­tek­nik hos AOF?

Undervisning i ale­xan­der­tek­nik hos AOF varierer alt efter hvilket hold, du vælger at tilmelde dig. På alle hold fokuserer vi dog på at undgå belastende arbejde og forkert brug af kroppen.

På holdene er der specifikt fokus på, at du lærer at bevæge dig på en måde, hvor kroppen belastes mindst muligt og kommer i balance. Målet er blandt andet på dette kursus, at vi optimerer den generelle kropsbrug og oplever større be­væ­gel­ses­fri­hed i takt med, at vi får mere elegance over vores kropsholdning. Hver kursist får typisk 25 minutters undervisning inden for det enkelte holds tidsrum.

Et eksempel på et hold, du kan tilmelde dig, er "Ale­xan­der­tek­nik med lette hjerne koordinations øvelser". På dette kursus fokuserer vi på at koordinere hjerne og kropsdele i en konkret struktur med åndedrættet ud fra principperne i ale­xan­der­tek­nik og en konstruktiv hvilestilling. Der vil være fokus på at komme ud over vanerne og ind i øget velvære. På dette hold uddeler vi øvelserne som arbejdsark med illustrationer, så du kan lave dem på egen hånd efterfølgende derhjemme.

Hos AOF kan du altid finde et træningshold nær dig
Hos AOF kan du altid finde et træningshold nær dig

Find et træningshold hos os, der passer til dine behov

Hos AOF har vi utallige hold, som du kan tilmelde dig og bruge kroppen. I alt har du mulighed for at vælge mellem mere end 25 forskellige hold i bare ale­xan­der­tek­nik lærer. Holdene tager sted i hele Danmark og er placeret på forskellige ugedage og tidspunkter således, at du nemt kan få det til at passe med hverdagens øvrige gøremål.

Leder du efter et hold i ale­xan­der­tek­nik? Klik her for at se alle hold i Ale­xan­der­tek­nik. Leder du efter en anden form for bevægelse? Prøv fx kræfter med vores kurser i pilates, afspænding eller yoga og meditation.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.