Alexanderteknik

Alexanderteknik

Alexanderteknik er bevægelseslære, som forebygger fysiske skader og uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre. Find kurser hos AOF her.

Område

Underkategorier

Online

Kursusdage

Afdelinger

Forebyg skader med alexanderteknik

Alexanderteknik guider dig i at forebygge skader og uhensigtsmæssige vaner. Uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre kommer i mange former i dagligdagen, heriblandt uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Dårlige vaner kombineret med gentagne bevægelser kan resultere i kroniske spændinger, der yderligere kan medføre permanente skavanker og sygdom.

Ubekvemme arbejdsstillinger kan være svære at undgå og kan blive til indgroede vaner, der resulterer i et dårligt helbred både fysisk og mentalt. Du kan derfor bruge alexanderteknik som redskab til at undgå unødvendig fysisk og psykisk smerte.

Hvad er alexanderteknik?

Alexanderteknik er en undervisningsform, der stammer tilbage fra 1800-tallet og er opkaldt efter Frederick Matthias Alexander. Teknikken karakteriseres som værende neurofysisk træning, der fokuserer på samspillet mellem tyngdekraften, kroppens mekanik og bevidstheden.

Alexanderteknik lærer dig gennem øvelser, der fokuserer på kropsholdning og bevægeapparatet, at danne et mere optimalt bevægelsesmønster. Eksempelvis arbejder vi på nogle af kurserne med elementer fra "Dart Procedures", hvor der er fokus på urbevægelser, som stimulerer oprindelige reflekser og koordination. Kropsbevidsthed er et nøgleord i alexanderteknik, og undervisningen vil helt specifikt give dig konkrete værktøjer til, hvordan du kan forbedre din performance indenfor:

  • Kropsholdning
  • Åndedræt
  • Sidde foran computer
  • Holde tale eller give præsentationer
  • Bevæge dig generelt
  • Udføre aktiviteter som yoga, løb, strik, madlavning, cykling osv.

Alexanderteknik kan altså bruges til at forbedre alle situationer, hvor du bruger bevægeapparatet i dagligdagen.

Bevægelse og afspænding af kroppen

Der findes mange forskellige teknikker og metoder til at bevæge og afspænde kroppen. Særligt kendte motionsformer er yoga og gymnastik. Alexanderteknik er en teknik, der har elementer fra flere forskellige motionsformer og kombinerer dem. Derudover er der fokus på at udføre bevægelserne i det korrekte tempo for at opnå den største effekt.

Alexanderteknik kan bruges som afspænding af kroppen. Derfor har mange også gode erfaringer med at forebygge smerter ved brug af alexanderteknik, og teknikken har fået stor opmærksomhed.

Alexanderteknik kan afhjælpe mange velkendte skader og skavanker. Eksempelvis problemer som rygsmerter, hovedpine, musearm, problemer i bevægeapparatet og diffuse muskelsmerter. Alle disser problemer og mange skader generelt kan være et resultat af dårlige vaner og ubevidst uhensigtsmæssig brug af kroppen. Du kan derfor forebygge eller modvirke en hel del sygdomme ved at øge din kropsbevidsthed.

 

Kursus i alexanderteknik hos AOF

 

Alexanderteknik hos AOF

 

Hvordan foregår en lektion med alexanderteknik hos AOF?

Undervisning i alexanderteknik hos AOF varierer alt efter hvilket hold, du vælger at tilmelde dig. På alle hold fokuserer vi dog på at undgå belastende arbejde og forkert brug af kroppen.

På holdene er der specifikt fokus på, at du lærer at bevæge dig på en måde, hvor kroppen belastes mindst muligt og kommer i balance. Målet er blandt andet på dette kursus, at vi optimerer den generelle kropsbrug og oplever større bevægelsesfrihed i takt med, at vi får mere elegance over vores kropsholdning. Hver kursist får typisk 25 minutters undervisning inden for det enkelte holds tidsrum.

Et specifikt hold du kan tilmelde dig er "Alexanderteknik med lette hjerne koordinations øvelser". På dette kurser fokuserer vi på at koordinere hjerne og kropsdele i en konkret struktur med åndedrættet ud fra principperne i alexanderteknik og en konstruktiv hvilkestilling. Der vil være fokus på at komme ud over vanerne og ind i øget velvære. På dette hold uddeler vi øvelserne som arbejdsark med illustrationer, så du kan lave dem på egen hånd efterfølgende derhjemme.

Find et træningshold hos os, der passer til dine behov

Hos AOF har vi utallige hold, som du kan tilmelde dig og bruge kroppen.

I alt har du mulighed for at vælge mellem mere end 25 forskellige hold i bare alexanderteknik lærer. Holdene tager sted i hele Danmark og er placeret på forskellige ugedage og tidspunkter således, at du nemt kan få det til at passe med hverdagens øvrige gøremål.

Leder du efter et hold i alexanderteknik? Klik her for at se alle hold i Alexanderteknik.

Leder du efter en anden form for bevægelse? Prøv fx kræfter med vores kurser i pilates, afspænding eller yoga og meditation.