Afspænding: Mindfulness meditation

Vidste du, at en god vejtrækning kan stimulere din krop og sind til at blive sundere? Afspænding er et udbredt og godt redskab til at optimere din vejtrækning og kan have en positiv effekt på dit helbred. Afspændingsøvelser kommer i mange former og forskellige stilarter. Fælles for alle typer af afspændingsbehandling er dog, at du kan opnå mere ro og afhjælpe stress ved at få afspændt kroppen og musklerne.

Forlæng din vejrtrækning med afspænding

De fleste er ikke klar over, at de ikke trækker vejret optimalt og kender ikke årsagerne eller konsekvenserne heraf.

En måde at begynde at arbejde med din vejrtrækning og dit åndedræt kan være klassisk afspænding. Hvis du begynder at arbejde på dit åndedræt og vejrtrækning, vil du kunne få en sundere krop og en indre ro, som du ikke har haft før.

Ved at afspænde kroppen helt, vil du opleve at få bedre søvn. Dit hoved vil heller ikke længere på samme måde være fyldt med overflødige tanker, fordi du slapper af på en ny måde. Du lader tankerne vandre og opnår komplet ro.

Mindfulness og yoga

Mindfulness og yoga

Er du interesseret i flere kurser med fokus på afspænding og rolig vejrtrækning? Så har vi hos AOF et bredt udvalg af yoga og meditationskurser. Her vil du blive introduceret til mindfulness. Du vil lære forskellige øvelser og teknikker du kan bruge i din hverdag og i din træning.

Se vores yoga og meditationskurser her

Bevægelse og afspænding

Et eksempel på et af­spæn­dings­kur­sus hos AOF kunne være kurset "Bevægelse og afspænding". Her vil du i fællesskab med andre ligesindede løsne muskler og bevæge forskellige dele af kroppen. Her er der særlig fokus på problemområder som bækkenbunden og ryggen, samtidig med at dyb afspænding og balance også er fokuspunkter. Øvelserne på holdet indeholder derudover opvarmning, styrketræning, smi­dig­heds­træ­ning, stræk, kropsterapi og afsluttes altid med afspænding.

Et andet hold, du kan tilmelde dig for at afhjælpe anspændthed, er for eksempel et af vores hold, hvor bevægelsen foregår i vand. Hold spændingen i varmt vand og læg mærke til, hvordan det varme vand gør det lettere for dig at spænde musklerne og derefter give slip. Den største fordel, og noget du helt sikkert vel lægge mærke til ved at udføre øvelserne i vandet er nemlig, at din kropsvægt er reduceret. Dermed bliver øvelserne lettere at udføre, og du kan være mere fokuseret på åndedrættet og at få slappet af.

Af­spæn­dings­ø­vel­ser

Hos AOF har du en bred vifte af muligheder, når du tilmelder dig et af­spæn­dings­kur­sus. Øvelserne, du vil prøve af, varierer derfor også alt efter hvilket hold, du kunne tænke dig at deltage på.

Gennem guidede af­spæn­dings­ø­vel­ser vil du dog på alle holdene kunne afhjælpe diverse problemer. Fælles for øvelserne på holdene er nemlig, at det er teknikker til at slippe spændinger på. Nogle af øvelserne på holdene er mere fysiske end andre - eksempelvis hvis du tilmelder dig et motionshold i forhold til et meditation/mindfulness hold.

Afspændingen vil blandt andet kunne hjælpe på:

  • Stress og angst
  • Nervesystemet
  • Din velvære
  • Kroniske smerter
  • Vejrtrækningen
  • Mu­skel­spæn­din­ger

Meditation og mindfulness

Meditation og mindfulness er to velkendte metoder, du kan bruge til at afspænde og øve dig i at være bevidst om at være i nuet og undgå stress. Du kan bruge afspænding til både at lindre fysiske såvel som psykiske smerter.

At meditere og dyrke dine tanker er en god form for behandling, når kroppen og sindet er stresset. Når du først har fået en forståelse og kendskab til øvelserne, kan du også udføre dem på egen hånd bagefter.

AOF har mange forskellige hold, der fokuserer på meditation og mindfulness. Her er der særlig fokus på afslapning, at lande i dig selv og mærke din krop og sinds tilstand. Det gør vi ved at introducere dig til forskellige mindfulness- og me­di­ta­tions­tek­nik­ker. At lytte til dig selv, slappe af og være i nuet er en øvelse, der kan vække et vist ubehag, når livet er svært, eller du oplever perioder med angst.

Af­spæn­dings­hold for alle hos AOF

Hos AOF har vi af­spæn­dings­hold for alle. Om det er en enkel af­spæn­dings­ø­vel­se, et længere af­spæn­dings­for­løb eller du bare er nysgerrig efter at lære mere, har vi et hold for dig.

På vores hjemmeside finder du over 60 forskellige af­spæn­dings­hold. De forskellige kurser varierer alle i form af de øvelser, der bliver lavet, og du har derfor mulighed for at melde dig til det hold, der passer med dine interesser og behov. Du kan se tidspunkt, sted og dato for alle holdene i deres beskrivelse. De finder sted på forskellige ugedage og tidspunkter i hele Danmark.

Leder du efter andre typer af­spæn­dings­hold? Klik her for at se vores andre hold i motion og bevægelse.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.