Førstehjælp

Førstehjælp

Er du klædt på til at håndtere en ulykke? Lær grundlæggende førstehjælp med bl.a. hjertemassage på et kursus her.

 

Område

Underkategorier

Online

Kursusdage

Afdelinger

Førstehjælpskursus: Lær at give livreddende førstehjælp

Har du styr på, hvordan du skal håndtere situationer og ulykker, hvor mennesker er ude for et færdselsuheld, får hjertestop eller en blodprop? Hos AOF tilbyder vi en bred vifte af førstehjælpskurser, der kan lære dig grundlæggende førstehjælp, som blandt andet hjertemessage og kunstigt åndedræt, så du er i stand til at redde liv.

Værd at vide om førstehjælp

Førstehjælp er den hjælp, du kan give en tilskadekommen eller akut syg person, inden der kommer professionel hjælp udefra. Du kan fx få brug for førstehjælp, hvis en person falder om med hjertestop i supermarkedet, eller en person i nærheden er ude for en trafikulykke. I disse tilfælde kan et førstehjælpskursus lære dig, hvordan du skal agere, og hvordan du kan yde livreddende førstehjælp.

På kurserne lærer du eksempelvis hjerte-lunge-redning, kunstigt åndedræt, hvordan man bruger en hjertestarter og meget mere. Et kursus i livreddende førstehjælp klæder dig på til situationer, hvor uheldet er ude, og forbereder dig på at handle hurtigt. Du bliver i stand til at skabe en tryghed hos den tilskadekomne, og du bliver kvalificeret til potentielt at kunne redde vedkommendes liv.

I Danmark er det et lovkrav, at man skal have gennemført et 8 timers færdselsrelateret førstehjælpskursus for at kunne tage kørekort. Så hvis du skal have et kørekort, men mangler et færdselsrelateret førstehjælpskursus, så kan du se mere om AOF's tilbud her på siden.

Hos AOF tilbyder vi forskellige førstehjælpskurser

Inden for førstehjælp har vi eksempelvis:

  • Førstehjælpskurser til børn
  • Færdselsrelateret førstehjælp (Lovkrav for at kunne få et kørekort)
  • Førstehjælpskurser til erhvervskørsel

Det er vigtigt at kunne yde kvalificeret førstehjælp, så man har kompetencer til at agere hurtigt i akutte situationer, og være forberedt på hvordan man rent praktisk yder førstehjælp.

Den praktiske undervisning på kurserne lærer dig at håndtere tilskadekomne og akutte syge. På nogle kurser lærer du også, hvilke faresignaler du specielt skal holde øje med hos den tilskadekomne fx i forhold til blodpropper.

Har du brug for en genopfriskning eller vil du lære førstehjælp på ny, så kan du tjekke vores kursusoversigt herover.

Sådan foregår et færdselsrelateret førstehjælpskursus hos os

Det færdselsrelaterede førstehjælpskursus er det mest tilbudte kursus i denne kategori hos AOF. Men hvad indeholder det? Og hvordan fungerer kurset?

Færdselsrelateret førstehjælp handler om, at du skal tilegne dig viden og færdigheder, så du bliver i stand til at yde kvalificeret førstehjælp. Kurset kvalificerer dig til at vide, hvordan du skal agere ved en eventuel ulykke. Men det giver dig også de basale førstehjælpskvalifikationer, såsom hjertemessage og kunstigt åndedræt (hjerte-lunge-redning).

Førstehjælpskurset varer 8 timer, hvor du bliver undervist i forskellige metoder og scenarier. Kurset omfatter en grundig orientering i grundlæggende førstehjælp og derudover introduktion til hjertemessage og hjertestarter i forbindelse med hjertestop.

Førstehjælpskurset er opbygget på den måde, at det veksler mellem gennemgang af teori og praktisk undervisning.

For at blive klædt på til at kunne yde førstehjælp, vil du på dette kursus blandt andet blive undervist i følgende emner:

  • At standse ulykken
  • Nødflytning
  • Livreddende førstehjælp
  • Alarmering
  • Almindelig førstehjælp
  • Trinvis førstehjælp (her gennemgås det hele)

Du får tildelt dit førstehjælpsbevis, når du kan gennemføre de forskellige trin, som din underviser har gennemgået med dig.

Færdselsrelateret førstehjælp klæder dig på til at redde liv med en teoretisk baggrund og praktiske øvelser. Lyder dette kursus som noget for dig? Så tilmeld dig allerede i dag.

Førstehjælpkursus til dig der omgås børn

Førstehjælpskurser til dig der omgås børn

Vores førstehjælpskurser vedrørende børn, er til dig der omgås børn i din hverdag og dermed skal kunne yde førstehjælp på dem. Det kan både være grundet dit erhverv, men også hvis du som forælder gerne vil sikre, at du ved, hvordan du skal håndtere store som små ulykker.

Vi tilbyder kurser rettet mod både babyer og børn. Her lærer du, hvordan du håndterer børns mindre skader, men også hvordan du skal reagere ved fx en blokering af luftvejene med fremmedlegemer eller et hjertestop.

Derudover vil kurserne lære dig, hvilke "alarmsymptomer" på infektionssygdomme, du bør kende, så du kan tilkalde den rette hjælp.

Vi tilbyder kurser i hele landet

Vil du lære at give førstehjælp? Vi tilbyder førstehjælp i hele landet og du kan tjekke kursusoversigten ovenfor for at se hvilke førstehjælpskurser, vi tilbyder nær dig.

Søger du andre kurser i nærheden af dig? AOF gennemfører kurser, kulturarrangementer og uddannelsesaktiviteter i hele landet. Vi har en masse forskellige tilbud til enhver interesse eller hobby.

Vil du for eksempel gerne dyrke mere motion og samtidig være en del af et fællesskab? Så kan du se vores udvalg af aktiviteter inden for motion og bevægelse lige her.

Eller vil du gerne blive bedre til at lave mad eller bage? Så kan du se vores udvalg af aktiviteter med mad og bagning lige her.