Tag på blomsterbinderkursus hos AOF

Drømmer du om at binde smukke og kreative buketter? Så har du mulighed for at lære det på et blomsterbinderkursus hos AOF. Lær at binde buketter og lave blomsterdekorationer, og udsmykning med både friske og tørrede blomster.

Hvorfor tage et blom­ster­bin­der­kur­sus?

Vi har mange forskellige hold til både den øvede blomsterbinder og til nybegyndere, der har mod på at lære de grundlæggende teknikker bag blom­ster­bin­ding. Til blom­ster­bin­ding lærer du de nyeste tendenser til at skabe en flot buket. Du lærer at producere dekorationer og behandle snitblomster med det rigtige værktøj, så du kan lave kompakte buketter. Fantasien sætter ingen grænser, og du lærer teknikken fra bunden, så du kan lege videre derhjemme med blomster fra eksempelvis haven.

Det kræver tålmodighed og fin­ger­fær­dig­hed, når man binder blomster. Blom­ster­bin­der­kur­set giver værktøjer til at binde buketter, både naturlige og abstrakte. Undervisningen tager udgangspunkt i simple teknikker, så alle kan være med til at lave egne flotte buketter. Vi dyrker fællesskabet på holdet og inspireres af hinandens kreative tanker. Du bliver klogere på materialevalg alt efter årstidens blomster og blade, der imponerer på ethvert middagsbord.

På en inspirerende aften kan du eksempelvis lære:

  • Stilarter og farvelære
  • Forskellige op­stil­lings­me­to­der
  • Form og proportioner
  • Uden­dørs­de­ko­ra­tio­ner
  • Blom­ster­bin­ding til højtiderne
  • Udsmykning og kreativitet
  • Egne buketter

Find et blom­ster­bin­dings­kur­sus nær dig.

Lær at binde blomster til højtiderne

Drømmer du om at lave smukke kreationer til højtider som påske eller jul? Så har vi blom­ster­bin­ding, der passer til dig. Naturen er et skattekammer af gode materialer og værktøj, der kan bruges i buketten og dekorationen. Vi har hold, hvor du kan lære at lave en guirlande, naturkranse eller skåle, der kan holde efterår eller forår. Naturkranse laves af materialer som grene, kviste, muslinger, tang og mos. Hér er det kun fantasien, der sætter grænser for dine dekorationer.

Julen byder på smuk pynt til blom­ster­bin­ding. Med hjælp fra ler, gran og stearinlys kan du lære at lave hyggelige og flotte kranse til advent eller juleaften. Du kan også lære at binde en grankrans med enebær til at hænge på hoveddøren eller i vinduet. Bind det sammen med en lyskæde, og der er hygge nok til hele december.

Du kan også lave blom­ster­bin­ding til påske. Med hjælp fra tulipaner, små kyllinger og grønne blade kan du lave søde og fine på­ske­de­ko­ra­tio­ner og buketter. Bind de producerede buketter sammen med påskepynt eller farver, og se buketten komme til live som gave eller til dig selv.

Du kan finde blom­ster­bin­dings­kur­ser her.

Vælg mellem forskellige blom­ster­bin­der­kur­ser

Om det er at binde en buket eller laver dekorationer, så vil en kompetent underviser hjælpe dig på vej med at skabe smukke kreationer, der pynter i lang tid. Overrask dine kære med en hjemmebundet buket eller lær at ’sy’ en brudebuket med smukke roser.

Vores kurser er for alle, både begyndere og øvede, der vil lære blom­ster­bin­ding. Enkelte af vores hold har endda haft de samme kursister i mange år. Det skal nemlig være hyggeligt at lære at binde blomster.

Kurset tager udgangspunkt i blom­ster­bin­ding med skiftende trends, der følger blomstermodens nye og spændende tendenser. Der er mulighed for at være kreativ og bruge grene, kogler, blade, friske og tørrede blomster. Med metalsnor kan snitblomster bindes i mønstre og former, der pynter i hjemmet, på bordet eller i vindueskarmen.

Prøv et kursus i patchwork

Prøv et kursus i patchwork

Vil du også lære at lave smukke mønstre i stof? Så kan du starte på et patchwork kursus hos AOF. Det er en gammel teknik, hvor man bruger stofrester til at lave mønstre med. Det kan både syes med almindeligt sygrej i hånden eller ved brug af en symaskine. Stofresterne klippes typisk i geometriske former, der skaber et helt unikt udtryk.

Læs mere om patchwork

Find et kreativt kursus nær dig

Vil du være kreativ? Så har vi forskellige kurser til dig med kreativ undervisning. Du kan lære at male eller forme keramik. Vi har eksempelvis mange malekurser, hvor du kan lære enten om akvarel, akryl eller land­skabs­ma­le­ri. På vores kreative kurser er der også mulighed for at være kreativ sammen med dit barn.

Få din idé ud i livet med de materialer, du drømmer om at forme. Om det er stof, ler eller metal til smykker, så har vi kompetent undervisning. Det skal være hyggeligt at lære noget nyt og være kreativ, så på vores hold inspireres vi af hinanden. Vi lærer det grundlæggende i fællesskab og udvikler os.

Find et kreativt kursus nær dig.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.