Skrivekurser

Skrivekurser

Går du med en drøm om at skrive dine erindringer ned eller forfatte en roman? Få de rette værktøjer på et skrivekursus hos AOF her.

Område

Underkategorier

Online

Kursusdage

Afdelinger

Skrivekursus

Drømmer du om at komme i gang at skrive? Så har vi flere skrivekurser hos AOF. Du lærer at skrive den gode historie, sproglige virkemidler og skabe idéer og udvikle på dem. Du lærer også skriftlig kommunikation i bred forstand. Udover det så byder et skrivekursus også på forskellige skriveøvelser, der hjælper dig med at finde nye måder at fortælle og skrive en god tekst på. Om du er den næste krimiforfatter, digter eller bare er nysgerrig på at skrive dine minder ned, så har vi flere kurser til dig.  

Vi tilbyder eksempelvis:  

 • Skriv, Skriv – Kom godt i gang med at skrive 
 • Skriv så den bog 
 • 4 trin til fantastiske tekster 
 • Lyrikapoteket 
 • Kreativt skriveværksted - workshop 

Vi har forskellige hold i flere dele af Danmark, hvor du kan arbejde med din egen tekst, kreativitet og kunsten at skrive bedre tekster.  

Hvad er et skrivekursus? 

På et skrivekursus lærer du at forme sproget, så det fortæller den historie, du drømmer om at blive bedre til at skrive. Hér undersøger du ord, finder nye ord, leger med dem og sætter dem sammen på nye måder, så det udfordrer din kreativitet. Feedback af dine tekster er også en del af kurserne. Underviserne er desuden ofte selv forfatter, uddannet journalist eller har stor erfaring med at skrive. Din underviser vil desuden lærer dig tricks og redskaber, så du kan skrive mange forskellige genrer på en fokuseret måde.

Du vil lære dramaturgien i at fortælle på skrift og værktøjer til at opbygge en tekst, så den formidles bedst muligt. Hele skriveprocessen vil undervisningen hjælpe dig med at få struktur og indblik i på forløbet. Du lærer i praksis at tackle de udfordringer, der kan opstå, når man skal skrive bevidst og med et budskab.

Er det en bog, du drømmer om at skrive?  

Så kan du komme i gang på én weekend. På kurset ‘ Skriv så den bog’ vil du lære at udvikle din idé og bygge din bog op i fællesskab med de andre kursister. Du vil eksempelvis lære, hvordan dine læsere bedst muligt både bliver informerede og underholdt. På kurset lærer du at blive bedre til at skrive med alt, hvad det kræver af discipliner og tricks til at skrive en hel bog på egen hånd. Du lærer desuden også, hvordan du håndterer skriveblokeringer, så du kan skrive frit og kreativt. Kurset er ligesom en dynamisk workshop, hvor du lærer ved oplæg, dialog og øvelser.  

 

 

Kom på skrivekursus hos AOF

Lær at skrive din egen bog hos AOF

 

Du vil blive undervist i:  

 • Idéudvikling 
 • Fortællemodeller 
 • Redigering 
 • Det levende sprog 
 • Skriveblokeringer 
 • Få din tekst ud i verden 

Det kan være svært at komme i gang med at skrive, så et intensivt skrivekursus over en weekend kan være et godt skub i den rigtige retning mod at skrive den bog, du altid har drømt om.  

Hvorfor tage på skrivekursus? 

Med et skrivekursus hos AOF kan du styrke din gennemslagskraft. Formidle ord så det er forståeligt og levende for andre. Måske du har et job, hvor du skal skrive klart og præcist? Så kan du forbedre dine evner med simple værktøjer og øvelser. Du vil lære at formulere budskaber på en interessant måde, så din modtager ikke misforstår eller undres. Uanset hvad du skal skrive, så har vi et skrivekursus, der kan hjælpe dig godt på vej.  Kritisk læsning er også en del af det at deltage i et skrivekursus, så du lærer af teksterne, de andre kursister har skrevet.

Vi har også kommunikationsrettede skrivekurser. Hér kan du på kort tid lære eksempelvis fire enkle trin til at skrive fantastiske tekster og arbejde seriøst med dem. Underviseren er journalist og vil give brugbare fif til den gode tekst. Det kan være at spotte din målgruppe og lære at kommunikere klart og tydeligt med dit budskab. Det kan også være, at du drømmer om at skrive på en blog. Hér vil du kunne bruge de samme metoder til at opnå gode skrivefærdigheder, der passer til det at blogge til undervisningen.  

Find det rette sprog- og kommunikationskursus i en by nær dig 

Vi har mange forskellige sprogkurser og kommunikationskurser hos AOF. Så hvis du hellere vil lære at skrive spansk eller lære formidling på andre måder, så har vi også et kursus til dig. Du kan også lære at lave din egen podcast og formidle dine ord på lyd i stedet. Vi har kurser i hele landet. Formidling og sprog er vigtige grundsten i den verden, vi lever i i dag. Især med digital og skriftlig kommunikation, hvor mange ord og vendinger kan misforstås, når vi snakker mere online med hinanden end ansigt til ansigt i virkeligheden. Derfor er det essentielt at kunne formulere sig godt og forståeligt på skrift. Vi tilbyder også kurser i tegnsprog på både begynder og øvet niveau.

Tilmelding foregår på vores hjemmeside under de forskellige kurser og deres beskrivelser.

Her er eksempler på kurser, du kan tilmelde dig:

Du kan også finde din lokale aftenskole og se det lokale tilbud her.