Kurser i keramik

Keramik er en langsommelig proces, som kræver tålmodighed og udfordrer til fordybelse for en stund. Men tålmodigheden vil betale sig i sidste ende, når du står med det færdige produkt, som både har en æstetisk og en praktisk værdi.

På vores keramikkurser er der fokus på gode grundlæggende teknikker, så du kommer hjem med smukke kreationer, som du kan dekorere boligen med eller forære væk til nogen, du holder af.

Og så er det faktisk enormt hyggeligt på vores keramikhold, hvor det sociale fællesskab spiller lige så stor en rolle for deltagerne.

Lær at lave keramik

I udgangspunktet er keramik i bund og grund bare en klump ler, som du former med dine hænder eller ved hjælp af få simple redskaber. Men der findes mange forskellige teknikker til at skabe din ønskede keramiske udformning med masser af unik sjæl og charme.

De metoder, der oftest anvendes, er drejning og pølse- og pladeteknik. Når du har formgivet din genstand, er det tid til at give den en tur i ovnen. Her lærer du, hvordan man brænder keramik. Når dit keramik er færdigbrændt, er det tid til at dekorere og sætte dit personlige præg. Derfor lærer du at arbejde med begitning og flotte glasurer. 

 

Keramikkurser hos AOF

Der findes et væld af muligheder i keramikkens verden, og du bestemmer selv, om du vil lave tekopper, figurer eller noget helt tredje.

Uanset om du aldrig har drejet ler før, eller du vil have støvet dine evner af med pladeteknik, så har vi et hold til dig. Tjek udvalget ud, for vi har både kurser af længere varighed og intensive weekend workshops.

Keramik for børn 

Kreativ udfoldelse kan ikke igangsættes for tidligt. Det synes vi i hvert fald. Derfor tilbyder vi kurser i keramik for børn, hvor de voksne også må være med.

Det kræver ingen forudsætninger at lave keramik med børn. Man kommer rigtig langt med lysten til at lære og udfolde sig kreativt.

Drejekursus

 

Glaspusterkursus

Du har garanteret set, hvordan en professionel glaspuster får arbejdet med glas til at se legende let ud. Men det er faktisk også ganske let, når man lige har prøvet det et par gange.

På et kursus i glaspustning kan du lære at lave imponerende genstande såsom drikkeglas, vaser og fade. Vi tilbyder også kurser i glaskunst, hvor du fremstiller fine pyntegenstande som relieffer og mosaikker til at hænge på væggen eller i vinduet.

 

Bronzestøbning 

Oplev forløbet fra model til patineret bronzeskulptur. Oftest starter bronzestøbning ved at modellere skulpturen op i voks eller pap. Herefter er den klar til at modtage den flydende bronze. Det er et magisk øjeblik, som kun overgås af det moment, hvor skulpturen skal frigøres fra formen.

Drejekursus for begyndere 

Et drejekursus er for dig, der vil have fingrene i ler og vil i gang med at dreje helt fra bunden. Du behøver ikke andre forudsætninger end vilje og interesse.

Du vil opleve, at der er sat god tid af til at lære hele processen at kende med hjælp og vejledning undervejs. På drejekurset bliver du i stand til at dreje fx kopper, krus og små skåle. Du har også mulighed for at blive fortrolig med glasering.

 

Rakukeramik

Raku er en gammel japansk brændingsteknik, som foregår udendørs og ved lavere temperatur end i en traditionel keramikovn. Raku skiller sig ud ved at give en helt fantastisk overflade, som adskiller sig fra andre keramikformer med sit krakelerede og rå udseende.

Keramik