Tegnsprog

Synes du, at tegnsprog ser spændende ud? Så kan du lære tegnsprog hos AOF. Nye ord udtrykkes ved at bruge hænderne til at forme bogstaver, og det er et sprog, der især er brugt blandt døve og dårligt hørende til at føre samtale. Måske du har lyst til at lære det, så du kan snakke dansk tegnsprog med en ven, veninde eller et familiemedlem.

Sådan foregår vores tegnsprog­s­kur­sus

Hos AOF kan du lære tegnsprog i trygge rammer, hvor der er plads til at lave fejl. Alle lærer i fællesskab med andre på samme niveau. Dansk tegnsprog er en udfordring, men når man først kan de grundlæggende tegn, der findes, så bliver det kun nemmere derfra. Det er svært at udtrykke følelser uden lyd på dansk. Men øvelse gør mester, og især ved at kigge på dansk tegnsprog på Youtube eller når der oversættes på nettet, så kan man se, hvordan armene og munden bevæger sig, så det føles som en samtale med følelser og gestik. Tegnsprog er et fysisk sprog, og det kan være rart at vide, at tegnsprog ikke kan misforstås på samme måde som ord kan.

Tegnsprog handler om enkle måder at udtrykke sig på, og det forhindrer hverken jokes eller kløgt at komme frem. Kreative metoder og måder at sætte tegn sammen kan skabe spændende samtaler om stort og småt. På et kursus i dansk tegnsprog lærer du grundlæggende tegn og bygger videre derfra med øvelser og tavle­un­der­vis­ning. Det er ofte et længerevarende forløb, hvor du kan lære tegnsprog. Samtaler med hinanden er også en del af undervisningen eller oplæg, hvor du lærer at præsentere på dansk tegnsprog.

Find et kursus nær dig her.

Vælg et kursus, der passer til dit niveau

Har du aldrig prøvet tegnsprog før? Hos AOF har vi kurser i dansk tegnsprog både på begynderniveau og for fortsættere. På begynderholdet lærer du tal, bogstaver og ord i små vendinger til dagligdagsbrug og smalltalk. Hér starter vi fra bunden og udvider med nye ord løbende. Du vil modtage un­der­vis­nings­ma­te­ri­a­le, eksempelvis en ordbog, så du kan øve derhjemme. Det kan være en hjælp for mange at se billeder af de forskellige tegn i tegnsprog. Ordet bliver vist med hænderne, og det er en god ting, når man lærer tegnsprog at se det forskellige indhold af bogstaver, tal og tegn.

På fort­sæt­ter­ni­veau i tegnsprog hos AOF bygger vi videre på de ord, du allerede har lært findes. Tegnsprog er et sprog, der indeholder ligeså mange vendinger og sætninger som på det talte sprog på dansk. Derfor er der uendelige muligheder for at fortsætte med at udvide dit dansk på tegnsprog. På fort­sæt­ter­hol­det arbejder du desuden videre med at kende til håndalfabetet, og derudover vil dit tegnforråd også blive udvidet. Kurset introducerer dig også til spørgetegn og benægtende tegn, og vi arbejder også med videoer og billeder, som du skal kunne fortælle historier ud fra.

Hvorfor lære tegnsprog?

Der er mange gode grunde til at lære tegnsprog. Måske du har en døv veninde, fætter, kollega eller er i et job, hvor det er en fordel eller ligefrem nødvendigt at kunne tegnsprog. Det kan også være, at du drømmer om at arbejde med døve i fremtiden og så har lyst til at prøve det af. Vi har både undervisning i tegnsprog på begynder og øvet niveau. Indholdet passer til hørende, der gerne vil lære at anvende tegnsprog i almindelige dag­lig­dags­si­tu­a­tio­ner og til små samtaler.

Find et tegnsprog­s­kur­sus her.

Vælg det rette sprogkursus for dig

Nysgerrig på at lære andre sprog? Det kan være, at du vil lære tysk eller fransk. Hos AOF har vi mange forskellige sprogkurser, både til dig der skal på ferie og skal kunne sige hej, farvel og tak. Men vi har også forberedende sprogkurser i forbindelse med job, studie eller udlandsrejse. Uanset årsagen har vi et stort og bredt udvalg af kurser i hele landet. Vi har både begynder og fortsætterhold.

Her kan du finde et sprogkursus nær dig.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.