Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 650 kr/person

Kursusdage

 • 16-04-2023
  Søndag
  14:00 - 17:30
 • 23-04-2023
  Søndag
  14:00 - 17:30
 • 30-04-2023
  Søndag
  14:00 - 17:30

Beskrivelse

Gå på opdagelse i det autentiske arabiske køkken
I årtier har naboer, børnenes venner og Souads fans m.fl. tigget om at få opskrifterne og historierne bag hendes lækre arabiske køkken. I dette kursus kan du blive klogere på både de populære retter og deres oprindelse sammen med Souad Taha.

Du kender hende måske som foredragsholder eller fra samtalebogen "Fra Libanon til Lærkevej", som hun skrev med sin søn, TV-værten Abdel Aziz Mahmoud. Men hun vandt især danskernes hjerter i DR-serien "Familien fra Lærkevej", hvor den stolte arabiske mor til fire serverede lun humor og varm hjemmelavet mad. Souad vil dele ud af sin livslange kulinariske viden, som begyndte i mormors køkken for over 50 år siden. Souad vil inspirere til at kokke­ rere de traditionelle arabiske retter, som hendes mormor lavede dem. Du skal bl.a. lære at lave Falafel - Baba Ganoush - Manaish - Humus - Arabisk pitabrød  

Mormors opskrifter er gået i arv
Helt fra lille har Souad nysgerrigt stået side om side med sin mormor i køkkenet og udforsket det utroligt farverige, velduftende og sunde arabiske køkken. Duft og smag går hånd i hånd, og der er en hel ver­ den af krydderier, som er en essentiel del af den arabiske madlavning:
Jeg husker tydeligt min mormors madlavning. Hun lavede alt fra bun­ den, og alle råvarer var friskkøbt. For hende var et måltid meget mere end et måltid. Glæden ved at mødes over madlavningen i køkkenet var ikke til at tage fejl af. Men selve måltidet i stuen var også vigtigt, da det er en enestående brobygger, et samtaleemne og med til at styrke og være spire for et hvilket som helst fællesskab.  

Hver ret har sin historie
Mens vi nyder de hjemmelavede arabiske retter, vil Souad servere små historier fra egne kulinariske oplevelser, anekdoter fra hendes barndom i Libanon. På den måde vil I også lære de mest funda­ mentale arabiske ord i køkkenet. Vi gør meget ud af at maden og stemningen, er så autentisk som muligt, så I føler at I kommer en tur til mellemøsten.

Bemærk

Medbring: drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og obevaringsbokse med låg til retter, der er gode at gemme.

Souad vil sørge for indkøb af råvarer, tilbehør og krydderier. Souad lægger ud herfor, men det er deltagerne der selv skal betale for dette.

Lignende kurser