Seniorhøjskolen i Ballerup - Torsdag

Torsdag den 25. september
KRISTINA JUNGE JØRGENSEN, cand. mag. I fransk og historie
Carstensens Tivoli
Georg Carstensen var ud af en diplo­mat­fa­mi­lie og boede som barn i Nordafrika. Han var en mand med mange talenter; han var både militærmand, litterær redaktør og stifter af Kjøbenhavns Tivoli og Vauxhall. H.C. Andersen omtalte ham som genial. I dette foredrag skal vi høre om Carstensens eventyrlige liv og om starten på for­ly­stel­ses­ha­ven i 1843.  Haven var en succes fra starten, hvilket også skyldtes samarbejdet med arkitekten H.C. Stilling og komponisten H.C. Lumbye.  Der fortælles også om, hvordan haven udviklede sig igennem 1800-tallet, og hvordan man i haven i dag kan se spor af arven fra Carstensen. 

Torsdag den 2. oktober
ANN-CHRISTINA SALQUIST, cand. soc, MA i kommunikation, kaptajn af reserven
75 år med krige, kriser og katastrofer
Kom med på en tidsrejse gennem 75 års udsendelser til verdens brændpunkter, og hør om både de politiske og personlige beslutninger, der ligger til grund for, at Danmark sender personer ud til krig, kriser og katastrofer. Hør også om hvordan det er at være kvinde i forsvaret. Hjemme og ude. Om at være én af drengene og så alligevel være ”fanget” som kvinde i uniform. Og hør om Ann-Christinas to udsendelser som presseofficer for flyvevåbnet  til Afghanistan i 2005 og 2006.

Torsdag den 9. oktober
BYVANDRING
Slotsholmen – magtens ø
Mødested: Absalonstatuen, Højbro Plads
Det er et af de mest fascinerende steder i København. Her findes Folketinget, Fi­nans­mi­ni­ste­ri­et, Stats­mi­ni­ste­ri­et, Dronningens re­præ­sen­ta­tions­lo­ka­ler, Højesteret, Thorvaldsens Museum, Kongens Bryghus og meget mere. Det handler ikke bare om institutioner og bygninger. Nej det handler om mennesker, der udøver magt. Og det handler om kampen for demokrati, om kærlighed, bedrag, tyveri
og fangerne i Blåtårn.

Torsdag den 23. oktober
UBUNTU - LOUISE EGEDAL/SØREN VALSØE,
cand. mag. i Afrikastudier, BA i retorik og statskundskab
Det glemte Christiansborg – danskerne på Guldkysten
Christiansborg ligger i Vestafrika. I 1600-tallet byggede danskerne nemlig fortet Christiansborg i det nuværende Ghana, hvorfra afrikanere blev skibet afsted til slaveri i Caribien. Fortet ligger der endnu. Men hvorfor kunne danskerne bare bygge et fort i et fremmed land? Hvilke danskere boede på fortet? Og hvad kan vi bruge historien om et gammelt fort til i dag?

Torsdag den 30. oktober
UWE LINDHOLDT, cand. scient, forfatter
Det moderne Grønland
Vi skal høre om det Grønlands nyere historie fra 2. verdenskrig til i dag. Om et folk derer gået fra fangerkultur til moderne nation på få årtier, og et land. Der er gået fra at have status som dansk koloni over hjemmestyre til selvstyre. Der fortælles om grønlændernes svære vej til selvstyre og om de store udfordringer, landet står over for i fremtiden. Og mon ikke forholdet til USA også kommer på tale?

Torsdag den 6. november
MARIA GULLESTRUP, cand. scient. pol og Ruslands-ekspert
Hvad har Putin gang i?
Hvad tænker Putin og hvad ønsker har at opnå? Ja det ved kun han selv, men ud fra hans taler og ageren, er det muligt at komme med et kvalificeret gæt – og det gæt er ikke for sarte sjæle. Hør om Putin og hans planer for Europa og resten af verden og hør seneste opdateringer fra krigen i Ukraine og Marias bud på hvordan det hele ender. Eller hvorfor det er endt som det er

Torsdag den 13. november
LISE KEHLET, pensioneret balletdanser, BA i historie.
Glimt af et liv i balletten på Kgs Nytorv – et kig bag kulisserne i ballettens verden
Den kongelige ballet er for mange en lukket verden. I foredraget fortæller Lise om sine personlige oplevelser ved at have været balletbarn og senere danserinde i bal­let­kom­pag­ni­et på Det kgl. Teater. Lise vil fortælle om Bournonville, som er medvirkende til den fine status balletten har i dag. Hun vil også komme rundt om mange af de spørgsmål, hun oftest bliver stillet; Gør det ondt at have tåspidssko på? Han man tid til at få børn? Hvad laver man efter en tidlig pensionering?

Torsdag den 20. november
LARS WERGE, journalist, fored­rags­hol­der, formand
De Olympiske Lege – mellem triumf og skandale
OL er verdens største show og et show der samler hele verden. Organisationen bag OL, Den Internationale Olympiske Komité, er samtidig blandt verdens mest magtfulde. I 2025 har en kvinde for første gang sat sig for bordenden. Lars Werge fortæller om de største, de mørkeste og de muntreste øjeblikke fra De Olympiske Leges historie og kommer ind på nogle af de skandaler, der næste altid har præget OL.

Torsdag den 27. november
STELLAH SØGÅRD, psykoterapeut, forfatter, coach
Vejen til kærlighed – efter 60
En guide til selvkærlighed, sjæl og romantik i den modne alder
I dette hjertevarme og livskloge foredrag inviterer Stellah Søgård os med på en inspirerende rejse gennem livets måske mest oversete kær­lig­heds­ka­pi­tel – nemlig det der begynder efter de 60 år. Et foredrag for kvinder og mænd i den modne alder, der længes efter mere liv, mere glæde og måske – mere kærlighed. Det handler ikke kun om dating og partnere, men om selvkærlighed, sjælelig kontakt og at genopdage sin feminine eller maskuline energi – og om at være åben for kærlighed på dine egne vilkår.


Kursusdetaljer

Posthuset Ballerup, Banegårdpladsen 7, 2750 Ballerup
Torsdag, 09:45 - 11:45
9 lektioner, 9 mødegange
Torsdag 25. september, 2025
Holdnr.: 0425211003

1.395 kr./person

41 ledige pladserTilmeld kursus

Underviser

Annette Sloth Odgaard

1.395 kr./person

Tilmeld kursus