Ordblindeundervisning (OBU)

Har du svært ved at læse, skrive og regne kan du få hjælp hos AOF. Vi underviser ordblinde voksne i dansk og matematik.

Ordblindeundervisning

En ny måde at lære på

Undervisningen er ikke som dengang, du gik i folkeskole. Vi underviser på en anden måde, og vi er bevidste om, at det skal være sjovt at lære. Her er alle kursister ordblinde, og undervisningen foregår i et trygt miljø på små hold med højst seks personer. Det koster ikke noget, hvis du er i målgruppen. 

Du bliver undervist af lærere, som er specialister i at undervise ordblinde voksne. Lærerne støtter dig og har stor forståelse for, hvordan det er at være ordblind. Du er selv med til at bestemme, hvilke emner du vil arbejde med.

Du bliver først og fremmest undervist i dansk, men du lærer samtidig meget om IT.

Du kan bruge pc, iPad og mobiltelefon i undervisningen, og du lærer at bruge programmer og apps, som kan skrive det, du siger og læse op for dig. Det vil gøre din hverdag meget nemmere, og du vil pludselig kunne læse og skrive tekster, som du før havde svært ved.

Når du går til danskundervisning, kan du også vælge at lære matematik eller engelsk.

Hvad koster det at gå til ordblindeundervisning?

Undervisningen er gratis, når du har været til en samtale med én af vores undervisere. Samtalen skal bruges til at finde ud af, hvilket niveau undervisningen skal være på, for at du får mest muligt ud af din tid hos os.   

Onlineundervisning

Som noget nyt tilbyder vi nu også gratis online ordblindeundervisning til dig, som gerne vil forbedre dine kompetencer, så du kan stå endnu stærkere på arbejdsmarkedet. Det gælder uanset om du er ledig, beskæftiget eller ønsker at gå i gang med en almen voksenuddannelse eller erhvervsuddannelse for voksne. Det er et krav, at du har adgang til computer eller tablet med internetforbindelse. Nogle steder vil det være muligt at låne en computer eller tablet. Vi kan gennemføre ordblindetesten online.


Hvordan foregår onlineundervisningen?
Undervisningen foregår online via computer eller tablet. Du arbejder selvstændigt, men er løbende i kontakt med underviseren. Da undervisningen foregår online, kan du studere, når du har tid. Din underviser udarbejder en læringsplan til dig, om hvilke opgaver du skal løse. Kursets længde afhænger af faget, men hvert trin består af 30-60 timers undervisning. Sammen med underviseren finder du det trin, som passer til dit niveau.