Drømmen om dragskolen: Lidt glitter har aldrig skadet

I maj gennemførte AOF og Mizz Privileze, med det borgerlige navn Michael Bjerring, en workshop for 10 unge i Ungdommens Demokratihus, som skulle være startskuddet til etableringen af en dragskole i København. Hvordan dét forløb, kan du se i videoen længere nede. 

Drømmen om dragskolen er nu gået i opfyldelse - indtil videre som et kursusforløb over fire mødegange frem til januar, som skal ende ud i et stort finaleshow. Målet med dragskolen er at give unge i Storkøbenhavn et kreativt sted, hvor de kan lære om kunstformen drag og udforske forskellige kønsudtryk i et trygt fællesskab. Det handler ikke kun om at lære at lægge make-up og få scenetræning, det handler i lige så høj grad om at få lov til at udtrykke sig på trods af, hvad nogle normer ellers dikterer.

I videoen fortæller en af deltagerne, Roberta Gammelby, at dragskolen vil have stor betydning for rigtig mange unge mennesker: ”Det her er et stort koncept. For drag handler ikke bare om en mand i en kjole. Det går meget længere ud end det.”

 

Video produceret af Camilla Trine Jensen.

 

Ifølge Mizz Privileze er dragskolen kropspositiv, selvtillidsskabende og giver plads til kreativitet. Målgruppen er unge i København i alderen 12-25 år. Tanken er at have et særligt fokus på at rekruttere mangfoldigt og sikre, at majoriteten af de unge, der får gavn af tilbuddet har et ekstra behov for fællesskabet. Deltagerne vil være en blanding af unge, der har en specifik drøm om at være drag performere og så unge, der bruger kunstformen til at finde fællesskab og være kreative, men ikke nødvendigvis ser det som en decideret karrierevej.

Efter evaluering af forløbet kan projektet konceptualiseres til en manual, således at en dragskole også kan drives i andre dele af landet, hvor første hold potentielt kan blive medundervisere og rollemodeller. På den måde skal dragskolen ikke kun ses som et isoleret forløb, man kan tilmelde sig, men kan blive etableret som et vedvarende tilbud til de unge, der har behovet og som efter at have gennemført en række moduler, kan være medskabere af nye moduler og ny læring. Som drag kan man altid blive dygtigere - ligesom med fodbold.

Julie Kramme Guldbæk, som er kursuskonsulent hos AOF Storkøbenhavn, påpeger at dragskolen som koncept bliver taget lige så alvorligt, som alle mulige andre fritidsaktiviteter: ”Som folkeoplysende organisation er det vores pligt at bidrage med aktiviteter som hylder mangfoldighed og inklusion. Faktisk har det altid været en del af AOF’s dna, så vi glæder os virkelig over at være en af de aktører, som står i spidsen for det her område”.

 

Du kan læse mere om selve kursusforløbet i dragskolen her (OBS: Der er venteliste).

 

Mizz Privileze har startet en dragskole i København i samarbejde med AOF

Hvem står bag Dragskolen?

Drømmen om Dragskolen kommer fra drag queen Mizz Privileze, der efter første test af konceptet har indgået samarbejde med den folkeoplysende forening, AOF Storkøbenhavn. Mizz Privileze er normkritisk drag queen og bl.a. kendt fra TV2's 'Danmark har talent' og er også en af stifterne af bevægelsen Lev og Lad Leve, der arbejder for at stoppe hadforbrydelser mod LGBTQI+personer. Bag dragnavnet er Michael Bjerring, der er uddannet folkeskolelærer og certificeret menneskerettighedskonsulent. AOF er en folkeoplysende aktør, hvis hovedformål er at fremme debat om væsentlige samfundsemner og give alle borgere mulighed for at tage aktivt del i demokratiet. 

Følg dragskolen på Instagram.

Lignende nyheder

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

23. maj 2022

Folkeoplysning på hjul hitter i Odense, når AOF inviterer inden for i et mikrolokalt kulturhus i det boligsociale område.

Borgerne bliver klædt på til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet

Borgerne bliver klædt på til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet

19. maj 2022

Fulde huse og ventelister vidner om stor efterspørgsel på oplysning om, hvad det kommer til at betyde, hvis vi beholder eller afskaffer det danske for ...