Borgerne bliver klædt på til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet

De første debatarrangementer om forsvarsforbeholdet har fundet sted hos AOF rundt omkring i landet. Publikum har mødt politikere, stillet spørgsmål og er blevet oplyste om mulige scenarier ved hhv. et ja og nej til folkeafstemningen den 1. juni.
 
Eksempelvis var der den 6. maj fuldt hus i Køge, da AOF åbnede dørene for en debat om forsvarsforbeholdet. Peter Munch Jørgensen, som stod i spidsen for arrangementet, fortæller, at debatten var yderst vellykket, og de 80 deltagere fik en grundig indføring i emnet.
 
”Vi afholder jo denne her type af arrangementer, fordi det er AOF’s opgave at oplyse befolkningen om aktuelle emner og begivenheder, som har indvirkning på deres liv. Det er vigtigt, at vi skaber et rum, hvor forskellige politiske holdninger kan mødes og debattere på tværs af individuelle perspektiver”, siger Peter.
 
Første del af arrangementet tog udgangspunkt i et faktuelt oplæg om begreber relateret til forsvarsforbeholdet, som er værd at kende. Det introducerende oplæg, som Mette Frobenius stod for, dannede grundlag for den efterfølgende debat, så deltagerne kunne få en forståelse for den omkringliggende kontekst. De to medlemmer af Europa-Parlamentet Marianne Vind (S) og Peter Kofod (DF) kom med deres bud på, hvorfor vi bør stemme henholdsvis ja eller nej til at ophæve forsvarsforbeholdet. 
 
”Det er mit indtryk, at folk generelt var mere afklarede efter arrangementet, og vi har fået flere positive tilbagemeldinger fra publikum”, siger Peter Munch Jørgensen, som aldrig har oplevet større opbakning til et debatarrangement om EU. Han afholder endnu et arrangement i Roskilde, hvor opbakningen ligeledes er stor. Faktisk så stor, at en del står på venteliste.

 

AOF's debatarrangementer om forsvarsforbeholdet er støttet af Europa-Nævnet.

Debatarrangement hos AOF om det danske forsvarsforbehold med Mette Frobenius, Peter Kofod og Marianne Vind

Hvad stemmer du?

Hvis du er i tvivl om, hvad afstemningen om det danske forsvarsforbehold i EU indebærer, er du næppe alene. Derfor inviterer AOF til en række debatmøder rundt omkring i landet, og du er inviteret! Vi samler repræsentanter fra både ja- og nej-siden og stiller skarpt på betydningen af forsvarsforbeholdet og den sikkerhedspolitiske situation i Europa. 

 

Find arrangement nær dig.

Lignende nyheder

Drømmen om dragskolen: Lidt glitter har aldrig skadet

Drømmen om dragskolen: Lidt glitter har aldrig skadet

7. oktober 2022

I samarbejde med Mizz Privileze stiller AOF et kreativt safer space for unge til rådighed, så de kan udforske og blive anerkendt for lige præcis dén, ...

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

Kan en ladcykel skabe lokalt fællesskab og aktivt medborgerskab i Vollsmose?

23. maj 2022

Folkeoplysning på hjul hitter i Odense, når AOF inviterer inden for i et mikrolokalt kulturhus i det boligsociale område.