Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 360 kr/person

Kursusdage

 • 16-11-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 23-11-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 30-11-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

16. november - Henry Heerup "I fantasiens have"
- Christina Klestrup-Hanse, kunstformidler

Kom helt tæt på en af Danmarks mest elskede kunstnere, når kunstformidler Christina Klestrup Hanse fra Heerup Museum dykker ned i Henry Heerups mangfoldige liv og virke. Heerup står som en ener i dansk kunsthistorie med fødderne solidt plantet i både avantgardens og folkelighedens muld. I dette foredrag kan du opleve begge sidder af den populære Kunstner via skraldemodeller, granitskulpturer, malerier og grafiske værker samt høre mere om Heerups levede lig og rolle i dansk modernisme. Helhesten og Cobra Gruppen. Vær med på en visuel rejse i Heerups magiske have, hvor livet og kunsten smeltede sammen på forunderlig vis.


23. november – Kongegaarden, Isenstein og spektakulær samtidskunst
- Henrik Broch-Lips, kunsthistoriker og direktør på Kongegården

Kongegaarden i Korsør er en professionel og tværæstetisk kunsthal med tidsaktuelle udstillinger, koncerter og undervisning. Den fredede rokokobygning i Korsør rummer også 7000 værker skabt af Harald og Hildegard Isenstein, der måtte flygte fra Berlin i 1933.                                                    Henrik Broch-Lips vil fortælle om kunstnerparrets pædagogiske praksis og vise en række værker, der omfatter flere hundrede buster af bl.a. Albert Eistein, Dronning Margrethe II, Niels Bohr og Karen Blixen. Foredraget vil også omhandle en række eksempler på danske samtidskunstnere, der har skabt eksperimenterende udstillinger inspireret af Isensteinsamlingen og Kongegaardens historie.


30. november – Dansk kunst gennem 350 år på Sorø Kusntmuseum
- Anna Krogh, kunsthistoriker og direktør på Sorø Kunstmuseum

Kom med på en lystvandring gennem den danske kunsthistorie når kunsthistoriker Anna Krogh fortæller om samlingen på Sorø Kunstmuseum. Få de fantastiske fortællinger om middelalderen, ikonsamlingen og vær med, når vi i en tour-de-force foretager nedslag i hovedværkerne fra ca. 1750 frem til i dag. Perlerækken af markante malerier, skulpturer og fotografier giver et indblik i kunstens udvikling gennem tiden. Vi dykker ned i udvalgte perioder som Guldalderen, modernismen og nyere tid. Vi går i dybden med kunstnere som Nikolaj Abildgaard, P.C.Skovgaard, Anna Ancher, Harald Giersing, Ib Geertsen, Per Kirkeby, Per Bak Jensen med mange flere, der på fineste vis repræsenterer de udviklinger og nybrud som præger kunsten. Sorø Kunstmuseum er regionens eneste statsanerkendte kunstinstitution. I får historien om museets tilblivelse, om de kunstnere der var lokalt forankrede og som er fint repræsenterede i samlingen.

Lignende kurser