Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 360 kr/person

Kursusdage

 • 12-10-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 26-10-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 02-11-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

12. oktober  –  D-dag med danske øjne
- Poul Grooss, pens. Militærhistoriker for Forsvarsakademiet

Krigssejlere og øvrige danskere i allieret tjeneste før, under og efter D-dag og invasionen i Normandiet 1944
31 danskbemandede skibe – hovedparten under Dannebrog – var en del af invasionen og med i månederne der fulgte. Af de over 6.300 søfolk, som under krigen gik i allieret tjeneste, deltog mere end 800 i Operation Overlord. Som det havde været tilfældet siden besættelsen af Danmark, ydede søfolkene også her den uden sammenligning største danske indsats til den allierede krigsførelse. Derudover deltog en større mængde danskere også i andre allierede værn, lige fra flåde til luftvåben og hær. Fra Spitfire-piloter til marineinspektører og endda faldskærmssoldater. Hør om deres rolle før, under og efter invasionen i dette visuelt spækkede foredrag.                                                                                                                                                                26.oktober  -  Mellemkrigsårene
- Kaare Johannesen, historiker, forfatter
Perioden mellem de to store verdenskrige, fra 1918 til 1939, bliver ofte lidt glemt, og affejes som en ligegyldig ventetid mellem to store, afgørende begivenheder.
Men i virkeligheden var det en tid, der bød på enorme omvæltninger, både politisk, socialt og kunstnerisk; i Tyskland var Weimarrepublikken et eksperiment med demokrati, i USA skabte krise og spritforbud gangstervælde – og i Danmark opfandt vi velfærdsstaten.
Foredraget tager tilhøreren med på en slentretur gennem en overset tid, hvor vi hører om fanatiske nationalister, fjantede jazz-piger, sultende arbejdsløse, banebrydende filmkunstnere… og en masse andet godt!.


2. november  –  Illegal kommunistisk virke i Danmark i mellemkrigstiden
- Henning Frandsen, foredragsholder

Efter Hitlers magtovertagelse i Tyskland i 1933 flyttede Kommunistisk Internationale-en medlemsorganisation for kommunistiske partier over den ganske verden sit Vestbureau fra Tyskland sammen med ISH-en revolution fra sømandsbevægelsen. Du vil også høre om Moskvas mand i Danmark, om våbentransport, skibssabotage og meget mere.

Lignende kurser